Matchsnack: HV71-Djurgården
Publicerad: 2017-11-23
Inför match
Det har blivit dags för ytterligare en bortamatch för Djurgården och ikväll väntar spel i Kinnarps Arena mot Hv71. Detta blir andra mötet denna säsong mellan två offensivt jämna lag. Här kommer lite snabbfakta inför drabbningen.

Hv71 ligger inför kvällen på den sista direktplatsen till kvartsfinal med 32 inspelade poäng. Djurgården är fortsatt på tredje plats och är tre poäng före kvällens motståndare.

Lagen kommer båda till spel i kvällens match med förluster i ryggen. Vi föll senast på bortaplan mot Karlskrona med 0-1 medan Hv förlorade hemma mot Linköping med hela 1-6.

Lagen har mötts en gång tidigare denna säsong. Även då spelades matchen i Kinnarps Arena och den slutade med seger för Hv71 med 4-2.

Båda lagen har gjort 50 mål så här långt denna säsong. Bäste målskytt för Djurgården är René Bourque som stått för 7 fullträffar och hos hemmalaget är det tre spelare som delar på skytteligatoppen. Sebastian Wennström, Victor Ejdsell och Mattias Tedenby har även de gjort 7 var.

Lagen har även gjort första målet i matchen vid 11 tillfällen var denna säsong. Något som bara Brynäs och Färjestad varit bättre på.

Inget lag har släppt in färre mål denna säsong än Djurgården. Hittills har bara 38 puckar sluppit förbi målvakterna Adam Reideborn och Joacim Eriksson. Med en räddningsprocent på 94.33 toppar Adam målvaktsligan medan Joacim finns på tredje plats med 92.57 procent.

Robbie Ericsson/Joel Widerberg