Sjunde raka hemmasegern
Publicerad: 2020-01-18
SHL
Två mål inom loppet av två minuter i mellanperioden. Sedan höll Niklas Svedberg nollan och vi kunde besegra Malmö med 2–0 – den sjunde raka hemmasegern.

Vi kom till matchen med sex raka hemmasegrar i ryggen. Och varför vi är så starka på Hovet gavs ett bevis på direkt.
Vi såg påkopplade och framåtlutade ut redan från nedsläpp, fick många långa anfall och parkerade i princip i offensiv zon.
Det tog bland annat tolv minuter innan Malmö ens avlossade sitt första skott på mål, men det tog förvisso i ribban. Malmö hade ännu en ramträff i perioden där vi vann skotten med 13–3.
Vi fick inleda den andra perioden i spel fem mot fyra, en spelform som också fungerade bra i dag, och vi radade upp flera heta målchanser.
Men halvvägs in i perioden började Malmö allt mer äta sig in i matchen och spelet var plötsligt jämnt.
Det var då vi slog till.
Två psykologiskt viktiga mål – och två kliniska avslut.
Först avlossade Dick Axelsson ett handledsskott strax utanför vänstra tekningscirkeln och två minuter senare svarade vi för en blixtsnabb spelvändning.
Manuel Ågren drev upp pucken, släppte bakåt till Patrik Berglund som fick sikta och prickskjuta in 2–0.
”Bulan” var dock nära att sätta 3–0 också, på ett friläge, men hamnade för nära målvakten och råkade då då kontakt med denne.
Det ledde i stället att han utvisades, och hela Hovet protesterade.
Men på det sättet vi redde ut det efterföljande boxplay-spelet var imponerande.
Tvåmålsledningen inför tredje perioden släppte vi sedan aldrig.
Det var snudd på defilering när vi snarare gick för trean i stället för att bevaka ledningen. Det var också nära flera gånger, William Eklund hade bland annat en ribbträff.
Matchen slutade 2–0 inför över 7 000 på läktaren och det var vår åttonde raka hemmaseger.
Om en vecka är det dags igen, då tar vi emot Örebro på Hovet, 18:00.