• Huvudsponsorer

Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Tisdag Tis 9 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Tisdag Tis 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Idag 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan

Rapport från årsmötet

27 juni 2012 21:53

Årsmötet 2012 var relativt snabbt avklarat. Efteråt konstaterar vi att Kaarel Lehiste är ny ordförande och att fem nya styrelseledamöter valdes in.


Årsmötet 2012 var relativt snabbt avklarat. Efteråt konstaterar vi att Kaarel Lehiste är ny ordförande och att fem nya styrelseledamöter valdes in.

Till ordförande för en mandatperiod om ett år valdes Kaarel Lehiste, tidigare ledamot i styrelsen. Niklas Andrae, Hasse Breitholtz och Ola Josefsson valdes förra årsmötet för en tvåårsperiod och har således ett år kvar på sin mandatperiod. För att få jämnstora valgrupper föreslog valberedningen nyval av Fredrik Grönberg och han valdes in för en period om ett år.

Som nya styrelseledamöter på två år valdes Jan Ednertz, Patric Kjellberg, Michele Di Dato och Jens Öhling.

Till ordinarie revisorer utsågs Anders Lindby (omval) och Kurt Sjölander (nyval) för en tid av ett år. Som revisorsuppleant för samma tid utsågs Anders Wiger (omval).

Vi vill också särskilt omnämna att hedersledamoten Pelle Bergström medverkar i styrelsens arbete när hälsan tillåter det.

Årets resultat blev negativt, minus 5,3 miljoner kronor, beroende på flera orsaker. Dels handlade det om ökade säkerhetskostnader, kostnader för skadegörelse (främst på derbyn) och poliskostnader. Dels uppkom stora kostnader i samband med degraderingen med efterföljande uppsägningar av personal på kansliet och i den sportsliga organisationen. För det gjordes en kostnadsreservation på 3 miljoner kronor.

En del av det negativa resultatet är också en skatterevision som gjorts där föreningen ansetts skattepliktig trots att föreningen inte är ett skattesubjekt. Det är huvudskälet till det negativa resultatet i föreningen i år. Den löpande verksamheten gick däremot plus/minus noll.

Challe Berglund avslutade mötet med en genomgång av kvalserien men framförallt blickande framåt mot nästa säsong. Han meddelade då att truppen är spikad. Det innebär att Kristofer Ottosson inte kommer att spela i Djurgården nästa säsong.
– Budgeten är halverad jämfört med tidigare och det är av ekonomiska skäl som vi inte kommit överens med varken Marcus Nilson och Ottosson.

Berglund beskrev de flesta spelarna i truppen, och förklarade bland annat hur det gick till när Markus Ljungh blev klar.
– Där finns utvecklingspotential. Och viljan att spela i Djurgården! Vi var tidigt överens med honom men sen dök en buy out-klausul upp där Västerås ville ha pengar för honom. Vi sa att vi inte har möjlighet att betala de pengarna. Då valde Ljungh att själv betala eftersom han ville spela i Djurgården.

Som vanligt är det bästa sättet för att få all information att närvara på årsmötet. Fler detaljer finns även på vårt Twitter-konto, där vi liverapporterade från mötet.