Ohlsson vill se snabbare spelvändningar
Publicerad: 2016-12-30
Inför DIF-Frölunda
Robert Ohlsson vill se snabbare spelvändningar och högre pucktempo mot Frölunda.

I back to back-mötet med Karlskrona tidigare under säsongen knep Djurgården alla poängen. När man besökte laget från Blekinge i onsdags kväll tog det dock stopp och man fick vända hem utan poäng.

– Jag tycker att det blev lite för mycket på Karlskronas premisser. De fick dra ner farten på oss och kontra medan vi inte kom ner i deras zon och spelade anfallsspel. Vi var medvetna om det men vi klarade inte av att etablera ett anfallsspel och vi klarade inte av att ta bort deras kontringar vilket var väldigt tydligt i period två, säger huvudtränare Robert Ohlsson om matchen och fortsätter:

– Ibland kan man skapa sig en falsk bild av matchen där man känner att man har mycket puck i uppspelsfasen och kontroll över matchen även om man kanske inte har det i offensiv zon och de viktigaste ytorna ute på isen.

Djurgården skapade en del lägen framåt men förmådde inte att göra fler än ett mål. Man hamnade även i underläge och fick jaga mål i stället för att vara i ledning. – Det är inte så att vi gör flest mål i ligan så därför ska man inte låta motståndarna ta ledningen med 1-0 eller 2-1 så vi behöver jaga och blotta oss. Det är bättre, framförallt mot lag som backar hem, att vara i ledningen och därför är det viktigt att göra första målet, konstaterar Robert Ohlsson.

Hur kan man etablera mer spel i anfallszonen till kommande match?

– Det gäller att involvera alla fem i det offensiva spelet, både forwards och backar för att spela en anfallshockey med alla fem. Det är viktigt för att på så sätt skapa räknefel och störa motståndarnas försvar. En annan del är att vara snabb så att du kommer två mot en, tre mot två eller fyra mot tre till exempel. Men då måste du vara snabb i omställningarna så att du blir en man mer också. Och snabb i spelet bakifrån och upp. Sedan måste du så klart omvandla det till målchanser och mål.

Nu i kväll spelas den sista matchen för året och för Djurgårdens del gäller det att snabbt komma tillbaka från bortaförlusten mot Karlskrona. I går genomfördes en träning i Globen och i dag väntar en matchvärmning innan det är dags för nedsläpp klockan 19:00.

– Det viktigaste är att vi studsar tillbaka nu mot Frölunda. Det är ett lag som spelar på ett annorlunda sätt än Karlskrona och de kommer att vilja dominera matchbilden, Frölunda vill ha hög fart och mycket intensitet i sina matcher och vi måste verkligen vara fokuserade och inställda på att det kommer att gå fort och tävla lika hårt som Frölunda. Vi måste spela rejält utan puck och snabbt med den. Pucktempot blir viktigt, säger Robert Ohlsson och avslutar med att dela ut beröm till djurgårdspubliken.

  • Fantastiskt roligt med över 12 000 sålda biljetter till matchen.
Joel Widerberg