Wilma Wäng Germundsson kritar på för två säsonger till
Publicerad: 2019-05-10
Dam
Den unga framtidsbacken kom till Djurgården förra säsongen och har nu skrivit på för ytterligare två säsonger.

Hur stort skulle du sammanfatta den gågna säsongen?
– Det var ett stort och välbehövligt kliv i min utveckling att komma till Djurgården, vilket har varit väldigt lärorikt. Jag har varit i en miljö där jag trivts väldigt bra, kunnat utvecklas och lära av mina lagkamrater. Jag tycker att vi som lag visade under säsongens gång att vi aldrig ger upp trots motgångar, och det är jag väldigt stolt över.

Hur skulle du beskriva din säsong?
– Lärorik! Jag tycker att jag har tagit vara på dom chanserna jag fått och ser fram emot att utvecklas ännu mer kommande säsong.

Du har skrivit på för två år till, hur gick tankegångarna inför det?
– Trivsel är väldigt viktigt för mig och det har jag känt i Djurgården. Jag känner att jag har alla möjligheter här som jag behöver för att utvecklas. Sen är jag glad och stolt att Djurgården som klubb har gett mig det förtroendet att fortsätta två år till.

"Det är upp till mig"

Vad ser du mest fram emot att säsongen drar igång om ett par månader igen?
– Att få spela matcher med laget såklart, och det ska bli spännande att se hur långt vi kan ta oss som lag den här säsongen. Sen hoppas jag självklart på en egen utveckling , men det är upp till mig själv.

Vad känner du att du behöver träna på i sommar för att vara redo när säsongen drar igång?
– Allt om jag själv får bestämma, men främst är det att bli snabbare. Klubbtekniken måste bli bättre för att bli säkrare med puck på isen och det fysiska har vi en grym fystränare som hjälper oss med på vägen.

Djurgården Hockey