Matchsnack. Djurgården-AIK
Publicerad: 2018-03-01
Dam
Äntligen har det blivit dags för match igen i SDHL och det när vi tar emot vår ärkefiende, AIK.

Det blir inte bättre än att rivstarta efter OS-uppehållet med ett alltid lika prestigefyllt derby. Än roligare blir det också när det sker hemma på Hovet.

  • Sista matchen innan uppehållet vann Djurgården mot SDE på bortaplan, och även i träningsmatchen som spelades några dagar efter.

  • Om vi ser till tidigare möten denna säsong mot kvällens motståndare kan vi höja smilgroparna eftersom att det sträcker sig till 3 av 3 vinster, med chans på en fjärde ikväll.

+OS-spelarna Hanna Olsson och Maria Lindh är tillbaka från Pyeongchang.
+Amy Menke, Gracen Hirschy och Halli Krzyzaniak spelar sin första match i djurgårdströjan.

Roger Öhman tycker det är kul med nya spelare in som alla besitter olika kvalitéer men en som gör det han efterfrågat och tryckt på mycket under säsongen är Amy Menke.
– Hon är en sådan spelare som gör det jag pratat om hela säsongen, som vågar stå framför mål för att kunna styra in och gå på returer".

– Det ska bli oerhört spännande, dels att det är fem viktiga matcher innan slutspelet men också att få in de här tre nya tjejerna i formationerna och matcha ihop dem rätt.

Under det drygt månads långa uppehållet har fokus legat på att b.la. nöta passningsspel, något som svängt upp och ner under säsongen.
– Vi behöver få det att gå snabbare och bli bättre. Vi har ett bra försvarsspel och bra målvaktsspel, men vi måste kunna göra mer mål. Det är inte brist på spelskickliga spelare,vi har många och som också läser spelet jättebra.

Djurgården Hockey