• Huvudsponsorer

Davidsson: "Tror det kommer lossna för min storebror"

23 juli 2017 06:24
Sommarenkät

Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till Marcus Davidsson. Vem tror han får årets genombrott i Djurgårdslaget och vem vill han spendera sommaren med?


Marcus Davidsson, 18 år, har spelat både U16, J18 och J20-hockey i DIF. För två säsonger sedan stod han för 40 poäng (17 mål och 23 assist) på 45 matcher i Djurgården J20 där han även var med och vann guld. Samma år fick han vara med om att göra SHL-debut där han dessutom gjorde mål i sina första match.

Förra säsongen tog Marcus Davidsson en ordinarie plats i Djurgårdens A-lag där han totalt spelade 45 matcher och stod för 5 mål och 4 assist. Nyligen blev han även draftad av Buffalo Sabres där han gick som nummer 37 i draften.

Djurgårdens strategiska sportchef, Joakim Eriksson, har tidigare berömt Marcus Davidsson för både hans fysik och skridskoåkning:
– Marcus har har en väldigt fysiskt mogen kropp hockeymässigt trots sin unga ålder. Han har en fin och tempostark skridskoåkning och är väldigt ansvarsfull i sitt centerspel, både offensivt och defensivt. En kreativ och spelskicklig spelare som är lojal i det defensiva spelet. Helt enkelt en spelare att bygga vidare på in i framtiden, sa Joakim Eriksson till hemsidan när Marcus Davidsson skrev på ett A-lagskontrakt med Djurgården.

Tre snabba med Marcus Davidsson

Vad ska du göra i sommar?
– I sommar blir jag förmodligen draftad. SÅ jag ska på en development camp och spela hockey. Sen kommer jag vara i Sverige och ta det lugnt.

Vem i laget skulle du helst vilja spendera en sommar med?
– Väldigt många faktiskt. Men om jag ska välja någon så blir det David Bernhardt, det är en skön grabb.

Vem i laget blir kommande säsongs positiva överraskning?
– Jag tror det är min storebror Jonathan. Jag tror att det kommer att lossna för honom.