"Vi visade vad vi går för"
Publicerad: 2018-09-21
Nyhet
Läs om Jakob Liljas syn på hemmapremiären och även hans tankar om den stundande matchen mot Örebro.

Många av Djurgårdens nyförvärv verkar trivas i föreningen. Inte minst Jakob Lilja som, tillsammans med Jacob Josefson och Daniel Brodin, totalt dominerade hemmapremiären mot Rögle.

Lilja kan nu även stoltsera med att han har gjort mål i Djurgårdsdressen, efter att han gjorde matchens första mål redan i den andra spelminuten av hemmapremiären.

Men han vill inte ta åt sig alltför mycket ära för det målet och hyllar lagets insats i sin helhet istället.

– Det var skönt att vinna så att vi kommer in på det spåret tidigt. Jag tycker våra femmor fungerar bra och det var kul att spela.

Jakob stod för ett mål och två assist när laget stormade på inledningsvis.

– Vi kom in bra igår, fick ett tidigt mål, då kan man rida lite på det. Sen stänkte Josef (Jakob Josefson) upp en puck där som jag tror att Brodin var på med en styrning. Det var bara kul att spela!

Det var även första gången som Lilja hade Djurgårdspubliken med sig och inte emot sig, vilket han har haft tidigare år, då han har representerat Linköping i SHL.

– Jag tyckte publiken var bra! Det har såklart varit annorlunda förut när man har stått på andra sidan. Men nu var det kul som fan!

Imorgon går bussen till Örebro, ett möte som Lilja tycker att vi måste komma fokuserade till. Örebro har inlett serien med två raka segrar på bortais, vilket gör att matchen mot oss blir deras hemmapremiär.

– Vi måste spela som vi gjorde de 12 inledande minuterna igår. Örebro kommer att kriga på, det vet vi om och det ska vi matcha. Det var i just de första minutrarna igår som vi satte tonen och visade vad vi går för och då vi gjorde det riktigt, riktigt bra.

Djurgården Hockey