Felicia Linder lämnar, Elin Johansson förstärker
Publicerad: 2017-09-12
NYHET
Svensk damhockeys första trejd äger rum när Djurgården och Luleå gör ett spelarbyte. Djurgårdens back Felicia Linder lämnar för Luleå medan vi får förstärkning på forwardsidan i form utav 22-åriga Elin Johansson.

Sedan Djurgården inlett säsongen skadedrabbat har det funnits behov att stärka upp framåt vilket det görs i form av ett spelarbyte som gynnar båda lagen.

Sportchefen Nils Ekman är glad över att man kunnat komma överrens om en sån här lösning.
– En förutsättning för denna trade var att båda spelarna ville göra den. Vi har flera forwards skadade och behöver förstärka på den positionen. Vi är mycket glada över detta tillskott i truppen.

– Elin är en snabb, stor och kraftfull spelare. Vi är övertygade om att hon kommer tillföra mycket. Vi tackar Felicia Linder för den här tiden och önskar henne all lycka till i framtiden.

"Kommer vara med och utmana"

Elin Johansson beräknas ansluta till truppen på torsdag och spelar i helgen när man möter Modo borta i ett dubbelmöte.
– Det känns spännande att få förtroende från en annan förening, och få testa vingarna någon annanstans.

Vad kommer du att kunna bidra med?
– Jag tror att så fort jag blir lite bekväm kommer kunna bidra med bra energi till gruppen, både på och av isen. Mina styrkor är att jag alltid jobbar hårt, vill alltid lära mig nya saker och sträva efter utveckling.

– Djurgården har ett bra lag den här säsongen också, med en riktigt bra och framför allt spelskicklig spets. Laget kommer vara med och utmana ända in i slutet. Det ska bli riktigt kul att hoppa på tåget och se hur långt vi kan gå.

Angelica Lindeberg