Brodin tacklar mest i hela SHL
Publicerad: 2016-10-13

Djurgårdens Daniel Brodin leder tacklingsligan i SHL med god marginal. På sex matcher har han noterats för hela 21 tacklingar. Tvåan Almen Bibic i Rögle ligger sexa tacklingar efter på 15.

Förra säsongen kom Daniel Brodin sexa i tacklingsligan i hela SHL på totalt 105 tacklingar. Henrik Eriksson skuggade honom på en niondeplats med 91 tacklingar. Vad gör att Brodin nästan alltid placerar sig i toppen av tacklingsstatistiken?

- Dels så är det väl spelsättet och att jag ofta hamnar längst fram. Min spelstil är att spela hårt. och jag har gjort det i många säsonger och så försöker jag åka mycket skridskor. Hur jag får till tajmingen? Det är att använda farten. Det är inte alltid de som är tyngst som tacklas bäst utan det gäller att använda fart och vara stark i kroppen, säger Daniel Brodin.

Säsongen 14/15 stod Daniel Brodin för 113 tacklingar och var då den som tacklade fjärde mest i serien. Säsongen innan 117 tacklingar.

Håller du koll på tacklingsligan?

- Inte in i minsta detalj men jag och Ahlén brukar kolla lite vad vi har. Han brukar bli sur och säga att jag alltid får sådana som jag inte är värd men han får jobba vidare på sina hits, haha.

Tycker du det finns några andra i laget som är duktiga på att tacklas?

- Ahlén är stark. Varakas är hård. Sedan måste jag säga Jonte (Jonathan) Davidsson är bra. Han kanske inte är så stor men har en bra fart och känns tung när han kommer. Han är lite som jag när jag kom upp, ganska lätt men använder fart hela vägen in. Det gör han bra.

Joel Widerberg