Anderson: "Det kommer smälla på lördag också"
Publicerad: 2017-01-13
Interjvu
Det blev två poäng i det första av två möten med Brynäs denna vecka efter seger på straffar. Efter slutsignalen stannade matchvinnaren Matt Anderson till för att ge sin syn på matchen och prata om uppgiften att lägga straffar.

– Vi måste ta allt vad vi får när vi spelar mot ett så här bra lag och lära oss hur vi ska fortsätta framåt i tredje perioden. Men jag tycker ändå inte vi ska vara missnöjda med två poäng mot Brynäs. Självklart vill vi ha tre men det är ändå en vinst mot ett topplag och vi får även utdelning i powerplay ikväll vilket var viktigt för oss, säger han.

{!A}

Djurgården hade en hel del spelare sjuka inför kvällen. Något som kan ha spelat in vad gäller spelarnas energi i den tredje perioden. Matt menar att det absolut påverkar laget men att det inte är någon ursäkt då chanserna att vinna matchen i ordinarie tid fanns där ändå.

– Vi har många killar borta och går lite tunt just nu. Vi gör alla mer än vår beskärda del i minuter på isen och det kan absolut spela in i en så här tät och tuff match. Men vi hade chansen i fem mot tre i andra perioden. Där kunde vi punkterat matchen inför tredje.

Matchen är den första av två mot Brynäs denna vecka och den var en fysisk med mycket kamp. Vi kan förvänta oss detsamma på lördag och även i fortsättningen av säsongen.

– Vi är i det skedet av säsongen där matcherna blir mer fysiska. Det kommer smälla på lördag också och i alla de resterande matcherna. Det var viktigt att vi kom tillbaka och vann ikväll så vi kunde ta tillbaka det momentum som vi tappade lite gran i tredje, både inför lördag när vi möts igen och för resten av säsongen.

"Lite av min grej den här säsongen"

Kvällens match kom att avgöras på straffar och även om lagen satte sju stycken mellan sig fanns bara två målskyttar i straffläggningen som varade i sex omgångar. Kevin Clark tog fyra för Brynäs och satte två samtidigt som vår skyttekung Matt Anderson överlistade Brynäsmålvakten på tre av sina fyra.

– Det blir aldrig gammalt att göra mål och straffar har varit lite av min grej den här säsongen. Ikväll gick det extra bra men det handlar inte bara om mig. Min kedja med Jeff Tambellini och ”Peppe” Lundh hade en bra kväll och sådant tar man med sig in i en straffläggning. Sedan blir det speciellt att ta så många själv. Det känns lite som att tiden saktar ned och man kommer in i någon slags zon där man blir mer bekväm med situation ju längre den pågår. Det blir lättare att värdera hur man ska göra när man får chansen igen och igen mot samma målvakt.

{!B}

"Tar med oss segern till lördag"

På frågan om det fanns något litet psykkrig mellan honom och Clark i Brynäs när det blev lite av en straffduel mellan de två svarar den artige Matt att så inte var fallet.

– Nej så blev det inte. Han är en mycket skicklig spelare och jag är glad att jag kunde pricka in en mer än vad han gjorde ikväll. Det tar vi med oss till lördag.

Robbie Ericsson