En starkare Reideborn har mer att ge
Publicerad: 2017-05-31
Intervju
Adam Reideborn har hittat rytmen i sin träning

Adam Reideborn är en av dem som har bättre fysvärden vid den här tidpunkten för året jämfört med förra året vid samma tidpunkt. Ett hårt arbete ligger bakom att han kunnat ta steg vad det gäller den fysiska biten.

– Jag känner framförallt att jag har satt en väldigt bra grund nu. Jag kan gå framåt ganska mycket i alla övningarna och märker att jag tar tyngre vikter i alla styrkeövningarna. Starkare och orkar mer helt enkelt vilket ger en väldigt bra känsla.

Känslan infann sig även på isen för Adam Reideborn efter ett noggrant arbete tillsammans med målvaktstränare Janne Öhman.

– Jag var lite mer fladdrig och oftare i obalans förut. Nu har jag bättre kontroll över min kropp och vet lite mer vad jag gör, säger Adam Reideborn.

"Kommer bli en bra konkurrens"

När Reideborn blickar tillbaka på förra årets försäsong var känslan inte lika ljus.

– Det var jobbigt att behöva kriga för att hänga med de andra och jag var inte i den form jag ville vara i. Nu har jag ju en chans att kunna utmana och jag känner mig gladare som person eftersom jag kan konkurrera på ett annat sätt.

På Bosön bor han tillsammans med målvakten Joacim Eriksson, som anslöt till Djurgården i april. De känner inte varandra sedan tidigare men har kommit nära varandra på de veckor som varit.

– Joacim är en grym kille som är både lätt att snacka och att ha att göra med. Vi har kommit varandra nära och kommer nog kunna pusha på varandra på ett riktigt bra sätt så att det blir en bra konkurrens. Jag kommer jobba hårt för att utmana honom och jag vet att han kommer jobba hårt för att utmana mig, säger Adam Reideborn.

Vill du följa lagets resa i höst? Köp säsongskort till alla våra hemmamatcher säsongen 17/18.

Boka säsongkort här.

Joel Widerberg