Djurgården spikar målvaktssidan
Publicerad: 2013-05-22

Djurgården värvar Johan Mattsson som var tredjemålvakt i junior-VM-laget som vann guld 2012. 21-åringen spelade senast med Tri-City Storm i USA. Även Tobias Sandberg från J20-laget har skrivit kontrakt.

Djurgårdens målvaktstränare Anders Persson har tidigare tränat Mattsson i Södertälje. 
- Johan är en bra kille som gått SSK:s hockeygymnasium. Han är seriös och det ska bli väldigt roligt med honom och Adam som målvaktspar. De känner varandra lite sen tidigare och kommer att sporra varandra. Vi har velat få fram en konkurrenssituation och det kommer vi att ha nu, säger Persson.

Mattsson är fostrad i Huddinge men har på juniornivå endast spelat i Södertälje i Sverige. 2011 lämnade han Södertälje för spel i Sudbyry Wolves i OHL, samma liga som Gabriel Landeskog tidigare spelade i. Mattsson draftades 2011 av Chicago Blackhawks.

- Han var tidigt en stor talang och gjorde bra år i Södertälje och var tredjekeeper i JVM-laget när de vann guld. Johan är en stor målvakt och är duktig tekniskt. Han har mycket talang som vi ska få fram. Han har senast varit i två bra juniorligor i Kanada och USA, säger Persson.

Sportchefen Challe Berglund är nöjd med att få in Johan Mattsson på målvaktssidan.

- Jag gav tidigt Anders uppgiften att scouta målvaktssidan inför kommande säsong. Han tog fram flera bra förslag och vi förde en diskussion kring hur vi ska jobba med målvakterna framåt. Eftersom vi bygger ett Djurgården för framtiden valde vi att gå yngre med två unga målvakter.

- Vi tror att Adam kommer ta stora steg nästkommande säsong. Johan har varit den som legat före karriärsmässigt med JVM och har varit ute på en utflykt men är hemma igen. Då passar det oss perfekt för framtiden att signa upp honom på två år, säger Berglund.

- En stor fördel med Mattsson är också att Anders har koll på honom och att Johan vill ha honom som målvaktstränare.

Utöver Johan Mattsson har Djurgården också gjort klart med Tobias Sandberg från J20-laget. Sandberg är också bördig från Huddinge men har spelat hela juniortiden i Djurgården. Den gångna säsongen spelade han 33 matcher i J20 och 5 matcher var han utlånad till Vallentunas A-lag i division 1. Även Sandberg har skrivit på för två år.

I och med de två kontraktsskrivningarna är målvaktssidan för 2013/14 spikad.

Djurgården Hockey