Ny urstark bortavinst - Bengtsson sänkte Luleå
Publicerad: 2022-03-01
#LHFDIF
Djurgården tog sin andra raka bortavinst genom seger med 3-2 i Luleå. Marcus Sörensen kvitterade ett tidigt underläge i den första perioden, innan först Emil Berglund och sedan Rasmus Bengtsson tog upp laget i ledning i tredje. I ett dramatiskt slutskede höll DIF undan och säkrade därmed tre nya poäng.

Tre snabba från matchen

– För första gången den här säsongen har Djurgården tagit två raka trepoängare på bortais. Stor segerskytt blev Rasmus Bengtsson, som med klockan på 13:32 i slutperioden tog emot Émile Poiriers passning och bombade in avgörandet i krysset.

– Innan dess hade en hel del hänt ute på Coop Norrbotten Arenas is. Bland annat hade Ludvig Hedström tidigt tvingats utgå efter en tackling som tog illa på backen. Situationen ledde till ett powerplay för Djurgården, men istället för utdelningen där kontrade Luleå in ledningen direkt de blivit fulltaliga.

– Marcus Sörensen såg till att svara på liknande vis och kort efter en DIF-utvisning skickade kaptenen dit 1-1 frispelad av Filip Cederqvist. Det stod sig fram till den tredje perioden, där Emil Berglund styrde in 2-1. Luleå utjämnade kort därpå, men det var alltså sedan Bengtsson och Stockholms stolthet som fick det sista ordet.

Luleå - Djurgården 2-3
(1-1, 0-0, 1-2)
Skott: 37-23
Mål: 1-1 Marcus Sörensen (Cederqvist, Schilling), 1-2 Emil Berglund (Warg, Eklund), 2-3 Rasmus Bengtsson (Poirier)

Hannes Feldin
Huvudpartners