Powerplay avgörande i kvartsfinal 1
Publicerad: 2019-03-23
Nyhet
Det blev en svidande förlust i första kvartsfinalen när vi blev nollade i det första mötet. Nu är det enkla förutsättningar – vi måste vi vinna en i Skellefteå – Disciplinen är det som kostar oss matchen, analyserar Robert Ohlsson efter matchen och syftar på att vi släpper in första i boxplay.

Det var en avvaktande inledning på matchen där det mesta handlade om kamp i den första perioden. Det var spelare som låg rätt i sina positioner hela tiden och få chansningar. Vi skakade fram några lägen och kändes som det marginellt bättre laget. Dick Axelsson kom i ett friläge men fick inte till avslutet i batalj med hemjobbande försvarare. Dick skulle inte ha marginalerna med sig i sina avslut idag.
Det var i andra perioden matchen avgjordes. Två mål kom och det var gästerna som gjorde båda. Inledningen av andra var identisk med första perioden. Kamp om varje centimeter av isen. I ett läge där vi fått ner Skellefteå under en period kommer en kontring som slutar med utvisning för oss. I det följande boxplayspelet kom första målet.
– De var bättre än oss i detaljerna, gör mål i sitt powerplay där jag upplever att vi slarvar lite i passningsspelet, säger Robert Ohlsson.
Det avgörande målet kommer med 48 sekunder kvar av första perioden. Vi ligger på i ett långt byte och har ett skott i ribban med bud på fler lägen. När de får ett friläge mitt i ett byte från vår sida och sätter det, 0-2 blev ett psykologiskt tungt mål.
Tredje perioden skulle handla om jakt och tryck på mål från vår sida men vi hade svårt att få till spelet som vi ville samtidigt som de lyckades stänga ner oss. Vi fick in en puck i mål men det var efter en spark av Daniel Brodin.
Första kedjan var annars den kedja som konsekvent skapade tryck mot Skellefteå och fick dem ur rytmen. Robert Ohlsson tyckte att vi slarvade när han mötte pressen efter matchen och summerar det med det första insläppta målet. – Disciplinen är det som kostar oss matchen.
Nu måste vi ladda om batterierna och åka till SKellefteå för att vinna på måndag. Nästa hemma blir på onsdag. Kom och stötta oss då.