Almtuna-back till Djurgården
Publicerad: 2014-02-24

Marcus Högström, 24, är klar för Djurgården och gör sin första träning med laget på tisdagen. Högström kommer senast från Almtuna och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över denna och nästkommande två säsonger.

Djurgården har drabbats av flera skador och stärker nu upp truppen, både inför slutspurten men även inför framtiden. I Marcus Högström förstärks laget av en spelskicklig back som även är stark defensivt med sina 191 cm och 92 kg.

- Vi tar in Marcus för att stärka upp backsidan när Philip Holm förmodligen blir borta resten av säsongen. Samtidigt har vi andra skavanker och är även naturligtvis glada över att binda upp Marcus över två år, säger Djurgårdens sportchef Challe Berglund.

Challe Berglund har tidigare haft koll på Högström och är glad över att kunna presentera honom som ny spelare i Djurgården.
- Han har en stor potential och har mognat i sitt spel över hela banan under året. Han har varit den mest framträdande backen i Almtuna, säger Berglund.

- Marcus är en spelare som har utvecklats under åren. Jag har haft koll på honom sedan tiden i Sundsvall när jag bodde där uppe. Stefan Nyman har också haft honom i Malmö så det är en spelare vi har koll på.

Högström är för närvarande åtta i backarnas poängliga med 27 poäng på 45 matcher.

Djurgården Hockey