Debuterade på Järnkaminernas dag

24 februari 2014 21:23

Han såg Djurgården spela i guldslutspelen 2000 och 2001 och elitseriedebuten kom förvisso med Timrå men mot Djurgården på Järnkaminernas Dag 2011. Marcus Högström känner att han har hamnat på rätt plats.


– Egentligen var det inget snack när Djurgården hörde av sig. Jag var här i slutspelet 2001 och året innan såg jag Djurgården vinna guld i avgörande finalen med morfar och morbror. När jag tittar tillbaka på det känns det otroligt kul.

Hur tror du att det kommer kännas att dra på sig tröjan inför djurgårdspubliken på Hovet?
- Det känns spännande. Jag gjorde faktiskt min första elitseriematch på Järnkaminernas dag med Timrå. Jag vet vad publiken går för. Det var enormt och går inte ens att beskriva.

Säsongen som hittills har förflutit har fört Marcus till poängligaledning i Almtunas interna poängliga. Redan för tre säsonger blev han däremot bäste back i Sundsvall Hockey med en liknande poängskörd.
- Det har gått jättebra. Jag har bott i Stockholm och pendlat till Uppsala. Tjejen bor här och vi trivs jättebra. Tidigare har jag flyttat runt och inte känt någon harmoni. Nu kan man komma hem efter träningarna och verkligen vara hemma. Det är en stor anledning till att det har fungerat.

Tiden med Sundsvall var förvisso positiva för Marcus Högström men när han ser tillbaka är det stora skillnader mot hur han spelar nu.
- I Sundsvall blev det ett helt annat spel, det går inte att jämföra. Jag tycker att jag gör en mycket bättre säsong nu överlag. Nu är jag jämnare och en mycket bättre spelare hoppas jag.

Marcus vill även passa på att tacka sina tidigare lagkamrater i Almtuna.
- Jag har trivts jättebra där, det är ett kanongäng som jag spelat med. Dem har jag att tacka för mycket.

Till sist, den obligatoriska frågan. På vilket sätt vill du beskriva dig själv som spelare?
- Offensiv back, det är jag. Jag gillar att följa med och att utmana. Allt annat har jag slipat på jättemycket för det går inte att spela bara mot ett håll. Det har gått jättebra åt båda håll hela året och det är en stor trygghet att kunna spela bra bakåt och kliva fram och göra det man är bäst på framåt.