Djurgården värvar forward
Publicerad: 2014-04-09

20-årige forwarden Erik Nyström är klar för Djurgården. Han har skrivit på ett kontrakt som löper till och med säsongen 2015/16.

- Det känns grymt motiverande att komma hem till Stockholm och få spela för en klubb som jag verkligen känner för. Jag har vuxit upp med Djurgården och alltid gått och tittat på när Djurgården spelar. Det blir speciellt. Det är inte som att skriva med vilken klubb som helst, säger Erik Nyström.

Nyström kommer senast från kroatiska Medvescak Zagreb som spelar i KHL. Han spelade under den gångna säsongen även i Montreal Canadiens farmarlag Hamilton Bulldogs i AHL. 

- Erik var i Modo när jag var där och har det senaste året spelat i Montreals farmarlag samt i KHL (Zagreb). Han är en teknisk spelare och en bra skridskoåkare som påminner om Marcus Sörensen. Sedan jag hade Erik uppe på A-lagsträningar har han växt till sig på alla plan och är dessutom Djurgårdare, säger sportchef Challe Berglund.

Själv säger Nyström:

- Jag är bra på rören, snabb och gillar att utmana. Och har ett bra spelsinne. Det är mina styrkor. 

Förra säsongen spelade Nyström 23 matcher på seniornivå i allsvenska Karlskrona där han gjorde 11 poäng. Han gjorde dessutom 22 matcher och 24 poäng i Modos J20-lag. Nu väntar alltså spel med Djurgården.

- I måndags satt jag som på nålar. Jag har aldrig varit så motiverad inför en säsong som jag är i dag, säger Erik Nyström.

Djurgården Hockey