• Huvudsponsorer

Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Söndag Sön 24 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Djurgårdens tränartrio klar

17 april 2014 16:35

Hans Särkijärvi förlänger som huvudtränare för Djurgården Hockey de kommande tre säsongerna. Stefan Nyman har gällande kontrakt som assisterande tränare. Dessutom återkommer Tony Zabel som nu blir assisterande tränare.


Sportchef Challe Berglund berättar om Hans Särkijärvi och Tony Zabel:

- Efter det jobbet som Hans Särkijärvi gjorde med att till slut få tillbaka föreningen i SHL har vi skrivit ett treårsavtal med honom. Hans står för ett bra ledarskap som vi tror mycket på och som även var en stor anledning till avancemanget. Han har stor erfarenhet av elithockey och har under många år bevisat sin kompetens.

- Han har vid två tillfällen "räddat" föreningen då den har haft väldigt dåliga förutsättningar, säsongen 05/06 då laget klarade sig undan kvalserien med en budget som var mindre än hälften av vad de andra klubbarna hade och nu när han tog upp DIF i SHL igen. Vi tror mycket på kontinuitet och av den anledningen känns det väldigt bra att säkra upp Hans på flera år.

- Tony är tillbaka i Djurgården efter att ha varit borta under några månader. När vi lyfte upp Hans Särkijärvi till A-laget från juniorerna valde Tony att kliva helt åt sidan trots att Hans ville ha honom med på resan mot SHL. Tony får nu tillbaka den tänkta rollen som han skulle haft då föreningen degraderades till Hockeyallsvenskan. Han blir en utvecklingstränare som skall jobba med individerna och vara en länk mellan A-lag och juniorer och fortsätter alltså på det gällande kontrakt han hade.

- Det var också ett önskemål från Hans Särkijärvi att få in Tony i ledarorganisationen igen för att få så bra möjligheter som möjligt inför återkomsten i SHL.

Hans Särkijärvi kom in i A-laget under säsongen som gick. Nu blir det alltså en fortsättning för tränaren som redan på 00-talet tränade A-laget.

- Allt är klart nu och det känns jättebra. Det ska bli kul att fortsätta med det som vi börjat med. Det ska väldigt spännande att följa laget nästa år. Vi har ett ungt och lovande lag och det ska bli spännande att fortsätta arbeta med det. Det tycker vi allihop, säger Hans Särkijärvi.

Särkijärvi kommer nu att arbeta med Stefan Nyman och Tony Zabel.

- Nu blir det den tänkta konstellationen som vi planerat för från början. Vi har olika specialiteter och därför tror jag vi att vi blir ett väldigt bra gäng som jobbar för Djurgårdens bästa. Vi kompletterar varandra jättebra, säger Särkijärvi.

Tillbaka i tränarrummet är nu också alltså Tony Zabel. Han valde under säsongen att kliva av efter att Hans Särkijärvi togs in som huvudtränare.

- Där och då, i det skedet när förändringen skulle göras, var jag inte beredd. Det var mycket känslor och det kändes konstigt att kliva ner från head coach till assisterande inom ett dygn. Det hade känts konstigt i det läget.

- Nu är det en ny säsong och nya förutsättningar. Det kommer även in nya spelare, det är en ny liga och då har jag också tagit ett nytt beslut. Det ska verkligen bli skitkul. Det började med att Hasse ställde en fråga för en tid sedan om jag ville komma tillbaka och jobba i team med honom och Stefan. När han ställde frågan tog det inte många minuter innan jag hade bestämt mig.

Det är ingen hemlighet att det varit en speciell resa för Tony inom A-laget. Men själv tycker han inte att det har varit riktigt så märkligt som det kunnat verka som utåt.

- Nej, första gången var jag ju klar som assisterande tränare för kommande säsong och ställde upp som huvudtränare i väntan på att en ny huvudtränare skulle komma in. Jag jobbade bara som head coach fram till dess och det var bestämt redan på förhand, säger Zabel.

Nu är Tony Zabel i alla fall tillbaka och han är väldigt glad över att få fortsätta resan i SHL.

- Jag ser framförallt fram emot att jobba i Djurgården igen - och att få jobba med ”Säcken” och Stefan känns väldigt inspirerande.