• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Joacim Eriksson klar för Djurgården

2 maj 2017 13:09
Nyförvärv

Djurgården värvar 27-årige målvakten Joacim Eriksson från Växjö. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.


– Joacim Eriksson är en högkvalitativ målvakt som tillsammans med Adam kommer att bilda ett väldigt starkt målvaktsteam. Vi tycker att Jocke är en lugn, storvuxen högerplockande målvakt med bra spelförståelse och ett modernt täckande målvaktsspel. Vi vet också att han är väldigt ambitiös i sin träning och sina förberedelser vilket passar väl in i de krav vi ställer på spelare inom Djurgårdens verksamhet, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Joacim Eriksson, ursprungligen från Gävle, är därmed klar för Djurgården inför kommande säsong. Han har den senaste säsongen spelat för Växjö där det blev 30 matcher i grundserien med 91,3 i räddningsprocent. Han spelade så sent som för ett par veckor sedan även i Tre Kronor och i dag blev det alltså officiellt att det blir Djurgården.

– Det lät väldigt intressant och jag tycker att Djurgården har ett spännande lag som vill framåt. Det är en stor förening som strävar efter att vinna. Det känns spännande att vara med på den här resan tillbaka mot toppen, säger målvakten Joacim Eriksson.

Som målvakt beskriver sig Joacim Eriksson som lugn och tålmodig.

– Jag är väldigt lugn i målet och läser spelet bra. Mitt fokus är bra och jag är en tålmodig målvakt, säger Joacim Eriksson.

"Tekniskt duktig målvakt"

Djurgårdens målvaktstränare Janne Öhman ser fram emot att jobba med Joacim Eriksson kommande säsong.

– Jocke är en tekniskt duktig målvakt som har ett bra spelsinne och är atletisk. Det som är intressant med honom är att han har gjort en resa och vill göra en resa. Han har spelat i både NHL och KHL och det är en kille som kör. Det är viktigt för oss här i Djurgården att man vill utvecklas, säger Janne Öhman.

Janne Öhman ser fram emot att komma igång och jobba med sin adept och har naturligtvis bra koll på Djurgårdens nya målvakt.

– Vi har följt honom och när det sedan blev aktuellt att han skulle komma hit så gör man en ännu närmare koll. Man följer upp på video från hans tidigare säsonger och hör sig för bland målvaktstränare. Hur såg han ut när han kom till Växjö? Och hur såg han ut i deras sista matcher bland annat, säger Janne Öhman.