Seger mot HV – Mauermann målskytt i debuten
Publicerad: 2020-09-26
Dam
Alexis Mauermann är vårt senaste nyförvärv som anlände i torsdags. Redan i dagens debut gjorde hon sitt första mål. Vi besegrade HV71 med 4–3 efter att Josefine Holmgren avgjort i förlängning.

Det var en semifinalrepris på Hovet i eftermiddag när förra säsongens seriesegrare HV71 var på besök.
Det var gästerna som inledde bäst och tog ledningen drygt halvvägs in i första perioden.
Men sedan, i mellanakten, klev hon fram.
Vår senaste värvning.
Alexis Mauermann kom i ett två-mot-ett-läge och tog skott själv – rakt upp i nättaket!
Ett klassavslut.
Men glädjen skulle dock bli kortvarig. Två snabba HV-mål såg till att vi hamnade i 1–3-underläge innan Josefine Jakobsen kunde reducera med ett skott från vänsterkanten.
I den tredje perioden jagade vi kvittering och hade bud på mål. Men det skulle dröja fram till 16.21 på klockan innan Andrea Dalen slog till med 3–3-målet.
Kort därefter, i slutminuterna, pressade vi på ordentligt och hade flera lägen att avgöra. Men matchen gick till förlängning och 3.33 in i densamma – kort efter att Lovisa Berndtsson räddat ett friläge – fick Josefine Holmgren stå obevakad framför målet och stöta in i avgörandet.
En riktigt skön seger och i morgon har vi chans att säkra tre nya poäng när vi tar emot Göteborg på Stora Mossen, 14:00.