Dalen: "Det är ju den roligaste tiden på året"
Publicerad: 2017-03-01
Dam
I dag är det dags för första kvartsfinalen och den spelas borta mot Leksand. Vi tog pulsen på Andrea Dalen.

– Det var riktigt häftigt. Mycket hänger på vädret när man spelar ute, men det kunde vi inte klaga på. Det var ett bra arrangemang och roligt att få spela ute som många gjorde när vi var små, samt lite kul och göra en Winter Classic när man ser det på tv varje år i NHL, och andra ligor. Publiken var bra och en bra grej för både stora och små.

– Själva matchen började lite segt eftersom isen är lite annorlunda och känns segare än vad vi är vana med, men det löste vi rätt snabbt och började spela enkelt och flytta pucken snabbare. När vi gjorde så gjorde vi några mål framåt och höll relativt tätt bakåt. Det var skönt att kunna ta med sig vinst nu när vi kliver in i slutspel.

Djurgården var andra lag att välja motståndare inför kvartsfinalen, och man valde det motstånd man förra året slog i kvartsfinalen.

– Vi är rätt nöjda med Leksand som motståndare. Det blir inga lätta matcher eftersom att vi har spelat tuffa seriematcher mot de, men det känns som vi har tagit stora steg nu efter jul och vi är ett starkare lag. Alla skadade spelare är tillbaka och vi har fått finslipa våra spelsystem.

Under säsongen har man mötts fyra gånger, och man vardera lag har vunnit två matcher var.

– I tidigare matcher har de lyckats trycka dit några puckar och vi har sjunkit tillbaka lite i vårt spel. De har en bra och jämn trupp och jobbar bra som lag.

Vad talar för att ni vinner, och tar er vidare till semifinal?

– Vi har finslipat vårt spel, spelare tillbaka från skador och alla är taggade för slutspel. Det är ju den roligaste tiden på året.

Ligger det mycket eller någon prestige i att ni vann mot dem förra året, och att det är samma utgångsläge nu?

– Självklart är det lite prestige i att vinna. VI var det laget som valde och vi hoppas självklart att kunna ta oss till nästa runda med två raka. Men det är ett bra lag, och det är viktigt att vi spelar bra och kämpar på hela serien. Sedan är det lite tillfälligheter och roligt att vi möter just Leksand eftersom vi gjorde det förra året.

Angelica Lindeberg