Förändringar i juniorlagen
Publicerad: 2017-04-03
Juniorer
Inför nästa säsong sker förändringar i juniorlagen på ledarsidan.

Inför nästa säsong sker förändringar i juniorlagen på ledarsidan. Jörgen Bemström (huvudtränare) och Michael Holmqvist (assisterande) blir tränare på J20 och Mattias Zackrisson (huvudtränare) blir tillsammans med Johan Schillgard (assisterande) tränare på J18.

– Johan Schillgard har efter sin pappaledighet fått en ny tjänst inom Djurgården som ansvarig för vårt hockeygymnasium och våra samarbeten med andra hockeygymnasier. Den nya tjänsten som HG-ansvarig som håller på att utökas men är idag inte hundra procent. Därför passar den bäst i kombination med en tjänst som assisterande tränare för J18-laget. Han har en bra kemi med Mattias Zackrisson och då är det naturligt att det teamet jobbar med J18. Följden blir att det andra teamet med Bemström och Holmqvist coachar J20.

– I och med detta positionerar vi tränarna på det sätt som är bäst för Djurgården. Vi anser att båda teamen är lika duktiga på båda nivåerna. Vi ser ingen hierarkisk skillnad mellan uppdragen, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

I spelartruppen blir det också en del förändringar. Antingen har de lämnat junioråldern eller så lämnar de Hockeygymnasiet.

Spelare som lämnar
– Filip Larsson, målvakt
– Gustav Skyttvall, back
– Andreas Røykås Marthinsen, back
– Johannes Sandberg, forward
– Jesper Schiöler, forward
– Edward Lindelöw, forward
– Krystof Hrala, forward
– William Fällström, forward
– Marcus Olsson, forward
– Lucas Willner, forward

Djurgården Hockey