LHC straffade DIF
Publicerad: 2017-10-17
Inför den tredje perioden ledde Linköping med 2-1 och efter ett sent mål av Lukas Vejdemo ordnade han en poäng och förlängning. En mållös förlängning blev sedan till straffar, där var LHC snäppet starkare och de knep extra poängen.

Det blev en svängig inledning när Djurgården ikväll gästade Linköping. Det varvades med långa anfall för båda lagen men utan några riktigt avgörande lägen. DIF hade stundtals svårt att komma ur egen zon samtidigt som hemmalaget hade svårt för Djurgårdens aggressivitet när spelet var runt målvakten Johan Gustavsson.

Linköping hade en del slarv i egen zon och de som var piggast på att dra nytta av det var juniorkedjan med bröderna Davidsson och Axel Jonsson Fjällby. En annan som hade ett vasst läge tidigt var Niclas Bergfors, som nappade åt sig pucken och avlossade mot mål. Men ledningsmålet skulle dröja en stund till.

Det var en del smågruff runt målen men inget som krävde utvisningar, inte en enda utvisning skulle det blåsas för i den inledande perioden. Med två spelskickliga lag rann tiden ut fort och skotten vann DIF med 12-6.

Det var Djurgården som var snäppet vassare även om perioden var jämn, men Linköpings slarv skulle kosta dem dyrt. Djurgården snodde åt sig en slarvpuck från LHC och hotade plötsligt i ett tre mot två läge. Linus Hultström passade över till Marcus Davidsson som sedan passade tillbaka när #33 stod redo vid en öppen målbur. 1-0 till Djurgården och Linus Hultströms första mål sedan återkomsten till Stockholms stolthet.

Linköping tog ledningen

Fyra minuter in i den andra perioden lyckades Linköping kvittera till 1-1, det var Ken Andre Olimb som hittade till en minimal lucka mellan Joacim Eriksson och stolpen. Målet bakåt kom mycket orättvist för det resterande spelet i perioden var det klart Djurgården som dominerade. Järnkaminerna pressade och stressade LHC till diverse olika misstag.

Efter kvitteringen var det istället Djurgården som blev tillbakapressade och Linköping parkerade länge spelet runt Eriksson i målet. DIF började se stressade ut och plötsligt damp Linköpings ledning ned i målet. Andrew Gordon fick stå ensam framför mål och styrde in ett skott från Anton Karlsson.

Djurgården spelade sig in i matchen igen och hittade tillbaka till samma press framåt. Linköpings backar fick det jobbigt med DIFs heta forecheck och det skapade flera långa anfall. Johan Gustavsson i målet räddade hemmalaget upprepande gånger och fick jobba en del när DIF snappade upp LHCs slarv.

Djurgården vann skotten, 7-12, även i den andra perioden men den skulle ändå sluta med en ledning för Linköping.

Lukas Vejdemo kvitterade

Bortalaget startade den tredje med ett liknande spel som de tidigare perioderna och Linköping såg lika pressade ut igen. Djurgården fick ett mål med sig men efter att domarna ringt på målet dömdes det bort. Lukas Vejdemo lyckades stöta in pucken men målvakten föll i samma situation och det resulterade i att målet blev bortdömt.

Djurgården bidrog med energi och fart men lyckades aldrig komma tillräckligt nära för att kunna hitta nätet igen. Perioden spelades av fort med få utvisningar och spelet var bara en lång kamp för DIF att ta sig fram till de vassa lägena. Linköping lyckades hela tiden hålla Djurgården på ett minimalt, men ändå tillräckligt stort, avstånd från Gustavsson och målet.

Men efter att Lukas Vejdemo snöpligt blivit av med kvitteringsmålet i början av perioden skulle han rätta till det i slutminuterna i stället. På backskott av Tom Nilsson styrde Vejdemo in pucken som fick flera av motståndarna att näst intill se rött. Den korta tiden som var kvar av ordinarie matchtid spenderades runt hemmamålet och Djurgården bjöd på en tuff kamp för att knipa tre poäng.

Men matchen krävde en förlängning för att kunna kora en vinnare. Där var chanserna lika fördelade och spelet svängde snabbt mellan de olika zonerna. Eriksson testades hårt när Jakob Lilja bjöds på ett friläge, men målvakten gick inte att överlista och istället gick matchen över till straffar.

Där Linköping knep hem extrapoängen och Djurgården fick nöja sig med ett poäng.