• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep

Pettersson: "Äntligen är det dags"

14 september 2017 13:56
Intervju

Backen Jesper Pettersson är ett av Djurgårdens nyförvärv inför den här säsongen. Efter åtta träningsmatcher ser han fram emot att säsongen äntligen drar igång.


Jesper Pettersson, 23 år, har hittat sin roll i Djurgårdens backbesättning och har under försäsongens matcher hittat både spel och lagkamrater. Djurgårdens nummer 37 tycker själv att det har gått bra hittills och har klarat omställningen från spel i ECHL och Reading Royals på ett bra sätt då det var tre år sedan han spelade på stor rink.

– I början var det lite tajming och gap control som jag behöver lära mig eftersom det var ett tag sedan som jag spelade på stor is. Jag tycker att jag har spelat mitt spel, spelat pucken snabbt och gjort det bra så att vi har fått ett bra spel ut ur zonen och gått till anfall, säger Jesper Pettersson.

Djurgården har endast haft resultatet emot sig i en match under ordinarie speltid och Pettersson ser ett lag som vet vad de ska göra på isen:

– Det har känts bra och vi har jobbat mycket på vårt system. Alla vet vad de ska göra ute på isen och vi har spelat bra i en stor del av matcherna så det är en bra känsla som vi går in i säsongen med.

Vill spela om poäng

Att premiären närmar sig med stormsteg (bortapremiär mot HV71 på lördag) ser han fram emot.

– Nu saknar man den där lilla extra glöden som kommer fram när det verkligen gäller, när det är tävlingsmatcher och man kan spela om poäng. Det här har man ju sett fram emot hela sommaren och nu är det äntligen dags. Det ska bli riktigt kul, säger Pettersson.

I premiären väntar regerande mästarna HV71. Om man ser till föregående säsong är det den tuffaste möjliga starten.

– Vi är laddade och det ska bli riktigt kul att möta just HV71. Det är viktigt med en bra start så vi får med oss självförtroende direkt.

Brodin sprider energi

Vid sin plats i hörnet av Djurgårdens omklädningsrum har han en fin utsikt över hela rummet och sina lagkamrater. Bredvid sig har han Marcus Davidsson och Daniel Brodin. Den sistnämnde, som är långtidsskadad, bidrar ändå trots att han inte är på isen.

– Brodin är här varje dag ändå och jag hoppas att han är tillbaka snart på isen igen. Det är en härlig människa som sprider mycket energi. En stor roll i laget.

Boka in din plats till hemmapremiären nästa torsdag
Välj din plats här