Djurgården förlänger med Marcus Sörensen
Publicerad: 2014-09-17

Djurgården fortsätter att stärka upp truppen på lång sikt. Nu är det klart att forwarden Marcus Sörensen, 22, stannar i Djurgården ytterligare tre år.

- Det är roligt att få förlänga med tre år. Det har aldrig varit några tveksamheter att förlänga eftersom jag tycker att jag utvecklas bäst i Djurgården, säger Marcus Sörensen.

Djurgårdens vice VD K-G Stoppel är mycket nöjd över att Djurgårdens bästa poänggörare i vårens kvalserie stannar i Djurgården.

- Vi är jätteglada över att vi har nått en överenskommelse med Marcus. Han är åldersmässigt i sina bästa år för att ha en bra utveckling framöver. Han besitter egenskaper som fart, finess och mod. Det är extremt viktigt för att bli en framgångsrik hockeyspelare. Han har haft en bra utvecklingskurva de senaste åren och vi är säkra på att han kommer vara en av våra ledande spelare och ta oss in i framtiden, säger Stoppel.

Marcus Sörensen är inne på sin fjärde säsong i Djurgården. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2017/2018.

- Det vi gläds extra mycket åt är även att Marcus och hans agent Thomas Sjögren har prioriterat långsiktighet och trygghet framför snabb ekonomisk avkastning. Det är en del som också är viktig i den ålder och fas som Marcus befinner sig i, säger K-G Stoppel.

Djurgården Hockey