Tung förlust på Hovet
Publicerad: 2018-11-03
Nyhet
Djurgården förlorade ikväll hemma mot Rögle på Hovet med 1-2 efter en tight match med många målchanser åt båda hållen.

Det var en första period som hade två ansikten. Djurgården inledde klart piggast och även om Rögle vid ett antal tillfällen tilläts vinna pucken högt upp i banan var det ingen tvekan om att det var DIF som höll i taktpinnen. Rögle drog också tidigt på sig en utvisning och många av de 7006 åskådarna i Hovet trodde nog att ett mål hängde i luften, seriens bästa powerplaylag mot seriens sämsta lag i boxplay men DIF fick ingen utdelning trots flera kvalificerade chanser. Farligast läge i sekvensen fick istället Rögle i första anfallet efter utvisningen men Robin Jensen, som vaktade Djurgårdens mål, höll tät.

Djurgården fortsatte att skapa chanser och Sebastian Strandberg hade en snygg dragning på offensiva blålinjen som öppnade upp för honom att bryta in mot mål men han kom inte runt Rögles målvakt. Istället kom 1-0 till Djurgården efter att Marcus Davidsson tagit emot pucken i mittzonen och starkt fört in den i anfallszon. Ute mot sargen till höger kollade han upp mot DIF-spelarna på blålinjen och många väntade nog på en passning dit men istället hittade han Emil Bemström med en passning rakt igenom zonen, den skar som en het kniv genom smör. Bemström hade i stort sett öppet mål och kunde klappa till med ett direktskott. Rögles Justin Pogge hade inte en chans att hinna förflytta sig till andra stolpen.

Andra halvan av första perioden var mycket Rögles. De lyckades etablera spel i DIF-zonen och fortsatte att vinna tillbaka pucken högt, delvis på grund utav slarv från Djurgården. Med ett allt mer frenetiskt spel från Rögle kom också en viss frustration och Rögle fick prova sina förmåga i powerplay men DIF var otroligt täta och gav inte Rögle en millimeter i deras numerära övertag.

Rögle inledde den andra perioden i samma anda som de avslutade den första; piggt och med högt tempo. De riktigt klara målchanserna uppenbarade sig inte däremot för Rögle. Istället var det Djurgården som två gånger om var nära att utöka ledningen genom Albin Grewe i två skarpa lägen, bland annat ett där han fick stå helt fri med målvakten nära mål. Men Rögle skulle få utdelning. Med ett löst skott från blålinjen som Taylor Mattson styr i mål var det kvitterat. Två minuter senare trodde Rögle att de hade tagit ledningen med ett snarlikt mål men den här gången tog domarna efter en lång videogranskning beslutet att döma bort det för hög klubba i samband med styrningen.

Rögles kvittering följt av det bortdömda målet gjorde att Djurgården tände till och höjde sitt tempo avsevärt. Lite oturligt åkte DIF på två snabba utvisningar och Rögle gavs chansen i spel fem mot tre, ett powerplay som i över en minut var spel mot två DIF-spelare med klubba och en utan. Josefssons klubba hade gått av men han spelade otroligt uppoffrande ihop med sina två kamrater och Rögle kom inte närmare ett ledningsmål än ett skott i stolpen.

När båda lagen återigen var fulltaliga fortsatte DIF att hålla i kommandot. Klarast läge fick Daniel Brodin som spelades fram till ett friläge från mittzonen men sköt utanför. Djurgården hade även ett tungt powerplay där ett ledningsmål hängde i luften men fick nöja sig med att gå till pausvila med likaläge.

Tredje periodens inledning kännetecknades av ett intensivt spel från båda lagen. Rögle var nära att ta ledningen med ännu en styrning på en lös puck som deras back slängde på mål från blålinjen men Jensen var med och gjorde en rapp benparad. Även DIF försökte kopiera sitt mål och Bemström fick ett snarlikt skottläge som han tidigare hade gjort 1-0 på men den här gången var Pogge med i sidledsförflyttningen och även om Bemström sköt mot bortre stolpen kunde målvakten suga upp den i plockhandsken.

Marcus Davidsson försökte ge Djurgården ledningen via köksvägen innan Rögle för första gången i matchen tog ledningen. Med tio minuter kvar av matchen. 1-2 satt i ett powerplay där Rögle hela tiden letade sig närmare och närmare mål tills de fick chansen att fira.

Djurgården låg på för en kvittering och hade många chanser att få in pucken men det ville sig inte riktigt ikväll. DIF tog tidigt ut målvakten och spelade sex spelare mot fem i över två minuter i anfallszon utan att pucken lämnade zonen. Ett flertal kvalificerade chanser radades upp men Rögle fick åka hem med tre poäng till Skåne.