#61 Markus Ljungh
Publicerad: 2016-07-10

Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till centern #61 Markus Ljungh. Vem vill han spendera sommaren med och vem tror han får årets genombrott?

Markus Ljungh, 25 år, inledde sin seniorkarriär i Västerås men inför säsongen 12/13 värvades han av Djurgården. 

- Markus är en väldigt spelskicklig forward, som har blicken för spelet och av den anledningen är användbar i alla spelmoment under en match. Han är redo att ta nästa steg i sin utveckling här hos oss, sa Djurgårdens dåvarande sportchef ”Challe” Berglund till difhockey.se.

Poängsuccé i både HockeyAllsvenskan och SHL

Markus Ljungh gjorde sju poäng under sin första säsong i Djurgården, som då låg i HockeyAllsvenskan. Säsongen efter blev det hela 32 poäng i HockeyAllsvenskan och många var nyfikna på hur han skulle klara sig i SHL. Svaret blev att det gick alldeles galant. Ljungh gjorde 27 poäng första säsongen och under den senaste svarade han för 36 poäng på 48 matcher. 

Duktig skridskoåkare och bra både offensivt och defensivt

Efter Markus Ljunghs första SHL-säsong valde Djurgården att förlänga kontraktet med honom under sommaren 2015. Sportchef Joakim Eriksson var mycket nöjd att Ljungh signerade för ytterligare tre år. 

- För mig är centrarna den viktigaste ingrediensen i ett fungerande hockeylag och Markus är duktig offensivt och en bra avslutare, men också otroligt bra i sin defensiv. Han har en bra skridskoåkning, en bra arbetsmotor och klarar av att bära mycket istid. Jag ser inga begränsningar för Markus, sa Joakim Eriksson till hemsidan.

 Se Markus Ljungh sätta pucken i krysset

Joel Widerberg