"Lämnade Hovet med ett leende på läpparna "
Publicerad: 2014-12-30

Lukas Vejdemo om rookiekontraktet med Djurgården. 

Lukas Vejdemo kom till Djurgården från SDE för tre år sedan och har de två senaste säsongerna öst in poäng i Djurgårdens J18 lag. Den här säsongen har han varit assisterande lagkapten i Djurgårdens J20-lag där det hittills har blivit 27 poäng på 24 matcher för den 188 centimeter långe 18-åringen. Framfarten har inte gått obemärkt förbi och han har nu skrivit på ett rookiekontrakt med Djurgården.

- Det är extremt roligt. En dröm. Jag lämnade Hovet med ett leende på läpparna efter att jag skrivit på kontraktet, säger Lukas Vejdemo.

Vad är du för en spelartyp och vad har du utvecklat under den här säsongen?

- Jag är en tvåvägscenter med bra skridskoåkning och ett bra spelsinne. Till den här säsongen har jag framför allt förbättrat min skridskoåkning. Jag har blivit snabbare. Sedan tycker jag att min defensiv har blivit bättre.

Lukas Vejdemo har under säsongen tränat en hel del med A-laget och gjorde dessutom SHL-debut borta mot Linköping den 29 november. Med rookiekontraktet påskrivet vet han vad som gäller för att ta nästa kliv. 

- Det är viktigt att jag anpassar mitt spel till seniorhockeyn. Det gäller att hela tiden vara noggrann både i spelet med och utan puck

Joel Widerberg