Djurgården föll på bortaplan mot Luleå
Publicerad: 2014-12-30

Djurgården förlorade mot Luleå på bortaplan med 3-1. Marcus Sörensen gjorde enda målet i en match där Djurgården hade chans på poäng fram till att Luleå avgjorde i öppen målbur.

Det blev en tung start på matchen för Djurgården. Luleå tog ledningen redan efter 3:41 när Djurgården tappade positionerna och Emil Sylvegård avslutade i mål från nära håll.

Trettio sekunder senare blev Alexander Falk utvisad för puck out. Stockholmarna försvarade sig bra och tillät inte Luleå att skapa några farliga chanser.

Luleå hade det mesta av spelat under matchens första tio minuter. Sedan skedde en viss scenförändring där Djurgården tog över mer och mer av spelet medan Luleå slarvade betänkligt.

Ganska så logiskt kom även Djurgårdens kvittering ganska omgående. Marcus Sörensen, som förra matchen bjöd på ett riktigt läckert mål, fick pucken i mittzonen och snirklade sig sedan igenom hela motståndarförsvaret innan han fintade bort Joel Lassinantti och skickade in pucken med en backhand i mål. En riktig delikatess och kvitterat till 1-1 efter 13:21.

Under resterande perioden var det Djurgården som höll i taktpinnen utan att för den delen göra några fler mål.

- Det var väl inte vår starkaste. Luleå har första tio och vi kommer inte upp alls. Sista tio kommer vi ikapp och flyttar upp spelet. Det är en jämn period men Luleå har ett litet övertag, sa Marcus Sörensen i periodpausen.

Sex minuter boxplay störde Djurgården

Inledningen av perioden bjöd på ett böljande spel och Djurgården var en klubba från att få ett friläge i inledningen.

Luleå tog sedan över tillställningen totalt i samband med att Linus Arnesson blev utvisad efter en situation framför Mikael Tellqvist. Bortalaget klarade av det numerära underläget galant genom ett gediget försvarsspel.

Man han dock bara spela fem mot fem i ungefär en minut innan man råkade bli sex utespelare på isen - något domarteamet upptäckte - och gjorde Djurgården till fyra utespelare igen. Försvaret sattes alltså på prov ännu en gång, vilket man ytterligare en gång klarade av.

När domaren sedan hittade en utvisning på Henrik Eriksson i slutet av perioden kunde inte Djurgården stå emot längre. Efter ett hårt skott en bit utifrån tog Luleå ledningen när pucken satt otagbart i Tellqvists vänstra kryss.

- Andra perioden har vi inte fått chansen när vi spelat sex minuter i boxplay. Jag tycker vi slänger puckarna lite väl mycket. Vi kan hålla pucken lite mer i laget och spela oss fram, sa Hans Särkijärvi i paus.

Luleå avgjorde i öppen kasse

Djurgården behövde ett mål och hade flera bra lägen att göra ett. Bland annat fick David Rundqvist ett jätteläge framför mål och fick även en chans på returen i inledningen av perioden.

Ett ännu bättre läge fick Marcus Sörensen när Mikael Samuelsson hittade honom med en läcker passning från egen zon. Sörensen kom helt fri med motståndarmålvakten, gjorde några dragningar, men bra räddning av Joel Lassinantti.

Kort efteråt tog sig Sörensen förbi längs vänsterflanken och hittade in till Samuelsson framför mål. Ny räddning från Lassinantti i motståndarmålet.

Med fem minuter kvar av perioden blev Cam Abbott utvisad och Djurgården fick äntligen ett powerplay i matchen. Dessvärre uteblev målet och i slutet av perioden tog Djurgården ut Tellqvist för en sista anstormning som tyvärr slutade med att Daniel Zaar avgjorde i öppen kassa.

Nästa match spelas hemma på Hovet lördagen den 3 januari mot Örebro. Vi ses då!