Med guld i sikte - juniorlagens SM-resa går vidare
Publicerad: 2024-04-03
Junior
Slutspelsresan fortsätter även hos Djurgårdens talangfabrik och våra båda gul-röd-blåa juniorlag är kvar i SM-slutspelet. Ikväll kliver J20 in i sin fjärde raka semifinal, samtidigt som J18 imorgon öppnar upp sin kvartsfinalserie. Båda lagen har hemmaplansfördel och spelar på Hovet i helgen.

Samtidigt som Djurgårdens herrlag strävar mot uppflyttning i det HockeyAllsvenska slutspelet går jakten på SM-guld vidare på juniorisen. Både J18 och J20 är kvar i sina respektive slutspel, som har nått fram till kvarts- samt semifinalstadie.

J20

Efter att ha vunnit sin höstserie spelade J20 till sig förstaplatsen även i topp 10-serien, som inleddes efter jul. Det betydde åttondelsfinal mot Mora, en matchserie som Stockholmslaget vann med 2-0. I kvartsfinalen blev det samma siffror mot Södertälje och det innebär att DIF återigen är framme i en SM-semifinal på J20-sidan.

Faktum är att Djurgården inte missat topp fyra en enda gång sedan säsongen 2018/2019. Två av åren har slutspelet ställts in med anledning av Covid-19, övriga fyra har Stockholmslaget kämpat om de ädlaste medaljerna.

Nu går våra unga Järnkaminer för att nå hela vägen till guldet, med Örebro som nästa hinder längs vägen. Semifinalen spelas över bäst av tre matcher och inleds ikväll borta, för att därefter vända till huvudstaden för avgörandet.

J18

Även vårt gul-röd-blåa J18-gäng ställs mot Örebro på sin resa fram mot ett möjligt guld. Laget har nått fram till kvartsfinal, efter att ha gjort processen kort med Linköping i en åttondelsfinal som vanns med 6-3 och 6-1. Innan dess kommer DIF ifrån en vårserie som slutade med en stark andraplats, endast tre poäng efter tabellettan Frölunda.

Nu väntar alltså Örebro i en kvartsfinalserie över bäst av tre matcher. Precis som för J20 öppnar J18 på bortais med start imorgon, torsdag. Därefter väntar match hemma på Hovet på lördag och ett eventuellt avgörande på söndag spelas även det hemma.

Så spelas matchserierna

J18

4/4 Örebro – Djurgården
6/4 Djurgården – Örebro
7/4 Djurgården – Örebro

J20

3/4 Örebro – Djurgården
5/4 Djurgården – Örebro
6/4 Djurgården – Örebro

Stötta våra Djurgårdslag på plats, full fart framåt!

Hannes Feldin