Vi avslutade 2020 med nionde raka hemmasegern
Publicerad: 2020-12-30
Herr
Årets sista match. Då fortsatte vi vår starka hemmaform och tog nionde raka segern på Hovet efter 5–3 mot Luleå.

Matcherna mot Luleå brukar alltid bli jämna, täta och känslosamma.
Kvällens drabbning var inget undantag.
Gästerna inledde piggast, men Mantas var – som vanligt – stabil i kassen och räddade oss från ett tidigt underläge.
Men mitt I Luleås spelövertag stack vi upp och stekhete Niclas Bergfors, som gjorde två mål mot Linköping i måndags, inledde även den här matchens målskytte.
Sedan tog vi över mer och mer, men ”Bergets” mål blev periodens sista.
Andra perioden präglades av mycket kamp och närdueller. Ena stunden etablerade vi tryck, andra stunden var det Luleå som skapade oreda i vår zon.
Vi hade ett bra skede i matchen med hårt tryck mot Luleåkassen och det gav resultat. Robin Norell stod från nära håll och vispade in 2–0 – hans första mål för säsongen. Då hade vi ett grepp om matchen.
Men plötsligt tog vi en utvisning i vårt eget PP och då tappade vi i stället in ett mål.
Inte långt senare skrinnade en Luleåforward sig fri och även kvitterade.
Det kändes snopet och plötsligt var det likaläge inför tredje perioden.
I tredje perioden kom vi ut starkt och pressade ner Luleå. Till slut skulle utdelningen komma. Bobby Nardella skickade en puck mot mål och Rhett Rakhshani fick ut sin klubba och styrde in 3–2.
Då hade vi koll på Luleå och bjöd egentligen inte på några målchanser.
Men vi tappade markering i egen zon och Luleå kunde kvittera på nytt med nio minuter kvar, ett mål som videogranskades innan det godkändes.
Men det fick oss inte att nedslås.
Med sex minuter kvar fick vi ett powerplay och Dick Axelsson skickade i väg en genialisk passning till Kalle Östman som i öppet mål kunde raka in matchvinnande 4–3.
Och på tal om öppet mål.
När Luleå tog ut målvakten sköt Marcus Högström in 5–3-pucken och fastställde slutresultatet.