• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Djurgården
DIF

Rögle fick tabelltvåan på fall

2 januari 2018 21:40
#RBKDIF

Rögle tog tag i taktpinnen när tabelltvåan Djurgården kom på besök i Lindab Arena. Stockholmarna jobbade sig in matchen men det räckte inte hela vägen när Rögle till slut kunde ta sin andra raka trepoängare under tisdagskvällen.


Det var Rögle som tog tag i taktpinnen och pressade på Djurgården under större delen av den första perioden. Detta resulterade i att gästerna flertalet gånger gav bort pucken i mittzon till motståndarna. Skåningarnas hårda jobb bjöd på flera bra chanser och det gav dessutom resultat när Daniel Widing hittade fram till Craig Shira som gav hemmalaget ledningen med en minut och femton sekunder kvar av den första perioden.

– Vi kladdar till det i några byten, och vi tappar lite mycket puck i mittzon. Framåt spelar vi bra i offensiv zon, så helt illa är det ju inte. Vi krigar match efter match så vi ska nog se till att vända den här matchen också, sa Marcus Högström till C More efter de första 20 minuterna.

Djurgården fick inleda mittenakten i numerärt överläge efter att Ville Kolppanen dragit på sig en trippingutvisning med tre sekunder kvar av den första perioden. Men stockholmarna hade svårt för att få till ett ordnat spel och Robert Ohlsson valde att ta time out efter två minuter och 37 sekunder. Det gav resultat och Djurgården arbetade sig in mer i matchen. Linus Johansson vann sedan pucken i egen zon och skickade den vidare till Jonathan Davidsson medan Johansson svarade för en läcker uppåkning fick tillbaka pucken och satte kvitteringen bakom Ville Kolppanen. Utvsiningarna duggade sedan tätt och Rögle tog tillbaka ledningen i numerärt överläge. Jesper Williamsson stod uppe på blå och drog ett hårt skott mot mål, det såg länge ut som det var Linus Sandin som stod för Rögles ledningsmål men till slut var det Bryan Lerg som fick målet.

Djurgården gick för kvittering

Gästerna pressade på hårt i den sista perioden och dominerade i stora delar av perioden. Men Kolppanen stod för ett par riktigt vassa räddningar i den sista perioden. Med bara drygt sex minuter kvar av matchen hade gästerna skjutit nio skott på mål, Rögle tre. Med två minuter kvar av den sista perioden gjorde Djurgården en sista kraftansträngning och plockade målvakten. Men det ville sig inte och resultatet 2-1 stod sig matchen ut, trots hög press från Djurgården.

– Vi gör allt för att vinna. Kolppanen är fantastisk och ger oss lite extra. Jag tycker vi idag för första gången för matchen från första nedsläpp till hela vägen. Hela bänken känner det och då får vi den lilla extra skjutsen, sa Daniel Widing till C More efter matchen.