• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Örebro
ÖRE

Djurgårdens förstakedja avgjorde mot Örebro

30 november 2017 21:39
#DIFÖRE

Rene Bourque satte två mål och Andreas Engqvist ett när Djurgården tog en ny seger hemma på Hovet. Stockholmarna ångar på och har en fast plats i toppen av tabellen.


Ett riktigt starkt hemmalag mot ett Örebro som förlorat de fem senaste bortamatcherna. Då var det gästerna som inledde klart bäst och Djurgården gick inte att känna igen. De tappade markeringen framför mål dryga sex minuter in i matchen och Tyson Spink fick oattackerad men behärskat sätta 0-1 med en backhand.

Djurgården åt sig allt mer in i händelserna utan att för den skull dominera. Förstakedjan med Andreas Engqvist, Patrik Lundh och Rene Bourque visade framfötterna och såg till att stockholmarna vände på resultatet innan pausvilen. Målskytt båda gångerna var Bourque, först med en isare och sedan med en vass backhand högt bakom Eero Kilpäläinen.

– Absolut inte godkänt av oss i början, men vi kommer tillbaka. Det sista målet lite slumpartat och det kanske inte speglar matchbilden, sa Djurgårdens Patrik Lundh till C More.

Kamp och ställningskrig

Andra perioden blev mållös och präglades av mer kamp och skridskoåkning än frejdigt spel och målchanser. Chanserna återvände däremot i tredje där båda lagen hade bud på mål. Rene Bourque jagade sitt tredje mål i matchen och sköt från alla möjliga håll, men istället blev det kedjekamraten Andreas Engqvist som gjorde det förlösande målet fram till 3-1.

Målet kom efter 10:46 så Örebro hade gott om tid att få till en reducering. Närmast var Daniel Viksten som prickade stolpen, men Djurgården höll undan och tog tre nya poäng på Hovet.

– Första perioden är bra och där får de ett riktigt surt mål ur vår synvinkel. Ett mål upp inför tredje och vi är nära tycker jag. Vi har chanserna men den sista glöden framför mål fattas. Surt just nu, vi spelar bra men får inte med oss några poäng, sa Örebros Viktor Ekbom till C More.

– Det var lite upp och ner idag där vi gav dem lite mer chanser än vi ville. Men vi vann och då är det godkänt, kommenterade Rene Bourque lagets insats.