• Huvudsponsorer

Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Färjestad
FBK

Davidsson stekhet - Djurgården vann kraftmätningen

3 november 2017 21:45
#DIFFBK

Hovet kokade i klassikermötet med Färjestad - en match där Jonathan Davidsson sköt Djurgården närmare tabelltoppen.


Tabelltrean mot serieledaren inför ett utsålt Hovet - då gick Djurgården på knock. Redan i det första bytet låste laget fast pucken i offensiv zon och med 42 sekunder på klockan stötte Lukas Vejdemo in ledningspucken från nära håll. Målet var talande för en matchupptakt som hemmalaget dominerade, med aggressivitet och tyngd i spelet.

Lagom när Färjestad hämtat sig small det sedan igen. Marcus Davidsson drev upp en kontring, spelade över till brorsan Jonathan och han skickade upp 2-0 i nättaket. Under periodens slutskede tilltog pressen från Djurgården, som bokstavligen talat tryckte ner Färjestad mot egen målgård. Stefan Steen levererade flera vassa räddningar och höll ställningen till vilan.

Färjestad med 18 skott i slutperioden

Fyra minuter in i mittenakten kom istället reduceringen från Färjestad sedan Dick Axelsson mött upp en retur centralt. Matchbilden var även totalt motsatt den föregående periodens, med ett gästande lag som styrde det mesta. Robert Ohlsson tog tidigt timeout, men Djurgården fick inte stopp på utvecklingen. Ledningen behölls ändå trots en vass dubbelchans för målskytten Axelsson.

I slutperioden fortsatte Färjestad sin jakt, men spelet jämnades ut och lagen drev upp ett högt tempo. Sex minuter från slutet kastade sig Jonathan Davidsson iväg i en kontring och forcerade in sitt andra mål för kvällen. Det betydde 3-1, siffror som trots en kolossal Färjestadsanstormning stod sig. Djurgården närmade sig därmed i tabelltoppen och har imorgon chansen att sänka rivalen på nytt.

– Det är fantastiskt kul att spela hockey! Jag är lite missnöjd att jag inte hängde någon i andra, men det är roligt att vi vinner. Nu har vi en match imorgon att se fram emot, kommenterade Jonathan Davidsson för C More.