• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Växjö Lakers
VLH

Segertåget Växjö måste tygla glödhete Bourque

8 oktober 2017 10:00
#DIFVLH

Växjö är fortsatt utan förlust och stormar fram genom serien. Ett annat lag som går starkt är Djurgården, anfört av ett succéartat nyförvärv.


Formkollen

Formen pekar rakt uppåt i Djurgården. Stockholms stolthet har i tur och ordning sänkt Brynäs, Skellefteå och Rögle och inkasserat nio poäng. Det har gett effekt på tabellen och Djurgården utmanar rejält i det översta skiktet. På hemmais har det dessutom blivit vinst i båda de spelade matcherna - faktum är att Djurgården inte förlorat på Hovet sedan i februari.

Vilket motstånd är bäst lämpat att försöka sätta stopp för den sviten? Jo, Växjö som hittills gått rent i SHL 2017/2018 på så sätt att laget ännu inte förlorat. Samtliga sex matcher har gett vinst och smålänningarna har ständigt hittat ett sätt att nöta ner sitt motstånd. Det visade Växjö inte minst i torsdags, då ett tvåmålsunderläge vändes till vinst med 5-2 hemma över Mora.

Läget lagen

Djurgården har flera matcher i följd ställt upp utan vare sig Daniel Brodin eller Markus Ljungh i truppen. Senast saknade tränare Robert Ohlsson även sin backpjäs David Bernhardt.

Nyförvärvet Ben Youds var i torsdags tillbaka från skada och säsongsdebuterade för Växjö. Smålänningarna fick däremot nya avbräck i Elias Pettersson och Joel Persson.

Håll ögonen på

Med mål fem matcher i rad har René Bourque satt djupa avtryck. Djurgårdens omtalade nyförvärv skapade delade känslor inför säsongen från expertisen, men har levererat på en mycket hög nivå. Efter sex mål och tre assist är motståndarna varnade för det NHL-meriterade kraftpaketet.

Notera att

– Växjös danske talang David Madsen fick chansen att göra SHL-debut i torsdags. 18-åringen tackade för förtroendet, nätade direkt i debuten och inledde vändningen som gav tre poäng.

– Det var fjärde gången som Växjö vände underläge till seger - på bara sex spelade matcher.

– Målskyttet imponerar hos Djurgården, som fick islossning mot Rögle. 6-2-vinsten där ger totalt 20 gjorda mål.

– Marcus Högström har tagit ett enormt ansvar och toppar istiden i hela SHL. Backen har matchats i snitt 26:06 per match.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFVLH.