• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården upp på slutspelsplats

7 mars 2017 21:11
Matchrapport

Det blev en överlägsen seger borta mot Leksand. 5-0 slutade målen till DIF och målskyttar var Mikael Ahlén(x2), Matt Anderson, Linus Hultström och Marcus Högström. Adam Reideborn spikade igen helt bakåt för andra matchen i rad.


Djurgården fick en perfekt start på grundseriens näst sista match och motståndet stod Leksand för. Inte ens tre minuter hade gått av matchen innan Mikael Ahlén med ett pangskott satte pucken i mål. Linus Johansson fick loss pucken i offensiv zon och hittade sedan fram till Ahlén som nöp till direkt. En tidig ledning för DIF och den beresta Djurgårdsklacken överröstade resten av supportrarna på plats i Tegera arena.

Även om Djurgården hade den klart bättre inledningen kom Leksand in i tempot ganska snabbt. Hemmalaget hade snäppet mer puckinnehav och hade en del klara lägen mot Adam Reideborn. Men DIF var snabba på kontringar och ledningen skulle snart utökas genom Linus Hultström och Matt Anderson. Genom sitt pricksäkra skott såg Hultström till att säkra 2-0 och kort därefter snappade Anderson upp en puck som gick igenom två Leksandsspelare och 3-0 var ett faktum.

DIF var heta och jagade sina chanser väl, Atte Engren hade mycket att göra i målet och fler mål kändes inte långt borta. Bland andra Markus Ljungh var ordentligt pigg på skridskorna och ordnade sig friläge och senare ett skott som tog i stolpen. Perioden skulle sluta 3-0 till DIF och den ledningen såg ut att utökas flera gånger om.

Marcus Högström utökade till 4-0

Den andra perioden drogs igång med ett klart högre tempo och Adam Reideborn blev tidigt en hjälte när han var iskall och höll rent i ett friläge. Leksand låg på hårt men Djurgården avväpnade deras försök och var snabba på att pressa på offensivt när lägena gavs. DIF drog också på sig matchens första utvisning och den drabbade Alexander Falk. Det numerära underläget spelades ut fort och till en början kunde inte hemmalaget ens komma in i Djurgårdszonen.

Leksand kom ut med mycket energi på isen och pressade tillbaka DIF rejält flera gånger. Spelet blev ofta etablerat runt Reideborn, men målvakten presterade på topp och var med på varenda puck. Djurgården var dock riktigt heta på sina kontringar och testade Atte Engren med hårda skott och luriga varianter.

Hemmamålvakten hade hittat ett bra spel till den tredje perioden och lyckades mota bort det mesta som Djurgården testade med. Men ett skott från Marcus Högström blev för mycket och backen såg till att utöka ledningen ytterligare till 4-0. Linus Johansson gjorde sin andra poäng för kvällen när han hitta till Högström på blå. Skottet var stenhårt och gick raka vägen in i målet.

Djurgården vann perioden med mål såväl som skottstatistiken, siffrorna slutade 4-0 och 11-4 till DIF.

Ahlén tvåmålsskytt

Det numerära överläget fortsatte in i den tredje perioden och även efter att Leksand blivit fulltaliga behöll DIF pressen ordentligt offensivt. Spelet parkerade sig runt Engren som återigen fick kämpa ordentligt för att hålla tillbaka på blödningen i målet.

Ett nytt numerärt underläge väntade för DIF efter att Ville Varakas varit lite väl hårdhänt. Leksand hittade inte till någon direkt press och farligast var Djurgårdens olika kontringar framåt. Adam Reideborn fortsatte att spela stabilt och Leksand kom inte ens i närheten av målet. De puckar som släpptes igenom Djurgårdsförsvaret kunde enkelt Reideborn ta hand om.

När Leksand drog på sig en ny utvisning och Djurgården fick chansen i numerärt överläge klev Mikael Ahlén in och vispade in sitt andra mål för kvällen. Ahlén tog hand om sin egen retur och såg till att ge DIF en stabil 5-0-ledning.

Djurgården avslutade den tredje perioden med ett energiskt spel och hade parkerat i Leksandszonen. Men mer mål än fem skulle det inte bli utan Djurgården tog tre överlägsna poäng och Adam Reideborn höll sin tredje nolla på de fem senaste matcherna.