• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Malmö besegrades med en målfest

4 mars 2017 21:01
Matchrapport

I säsongens kanske sista hemmamatch lossnade offensiven och Djurgården var aggressiva framåt igenom hela matchen. Deras heta spel tillsammans med Adam Reideborns briljanta insats i målet gav en 4-0 seger.


Publiken välkomnade Djurgården in på isen med skönsång som ekade mellan Hovets väggar. Innan nedsläpp ställde spelarna upp sig för en prisceremoni där Årets utropstecken och Årets Järnkamin skulle utses. Linus Johansson tog priset som Årets utropstecken och när nomineringen för årets Järnkamin lästes upp tog publiken i och stämde in – Brodin, Brodin, en järnkamin.

Djurgården hade den klart bättre starten ikväll och gick ut hårt på gästande Malmö. DIF pressade sig fram till offensiv zon och tog plats där. Malmö hade ett bra försvar och lyckades stöta bort pucken flera gånger, men det var bara för Järnkaminerna att samla ny kraft och sätta fart framåt igen.

Malmö såg ut at vara i numerärt underläge under stora delar av den första perioden och när Djurgården blev en man mer i en avvaktande utvisning sprack det för Oscar Alsenfeldt i mål. Pucken studsade från Marcus Högström till Matt Anderson som nöp till direkt, pucken vågade inget annat än att gå raka vägen in i mål.

Perioden avslutades med en sen utvisning på DIF och den drabbade Adam Ollas Mattson. Malmö hade en kort press mot Adam Reideborn men pucken stannade på rätt sida om mållinjen och perioden gick till vila med en skön Djurgårdsledning.

Kaptenen såg till att utöka ledningen

Även om MIF fick inleda perioden i numerärt överläge såg inte Djurgården särskilt pressade ut. Spelet var placerat över hela isen och DIF hade inga problem att hålla borta Malmö och freda Reideborn. När Djurgården blev fulltaliga igen blev fokusen återigen riktad mot Alsenfeldt i mål eftersom spelet genast etablerades runt honom.

Trots den hårda Djurgårdspressen skulle nästa mål dröja, istället började spelet svänga och Malmö hämtade ikapp. När det blivit en kamp bakom Djurgårdsmålet hittade domarna en utvisning på Alexander Urbom och ett nytt numerärt underläge väntade. Under utvisningen hade MIF sin längsta sekvens i offensiv zon såhär långt i matchen och de fick igång sitt spel runt Reideborn. Men med ett smart försvar kunde gästerna inte knäcka koden för att komma in i målet.

Malmö kom upp i tempo rejält senare i perioden och plötsligt var det bortalaget som tog över pressen mot mål. Adam Reideborn gjorde flera riktigt fina och viktiga räddningar som höll Djurgårdsledningen intakt. För att utöka marginalen klev kapten Calle Ridderwall in i hetluften och såg till att ge Djurgården 2-0. Emil Johansson sköt en kanon från blå som Ridderwall enkelt styrde rätt upp i nättaket.

Bra forecheck gav fler mål

Tredje perioden fick en väldigt trevlig start sett ur ett par Djurgårdsögon. Perioden var inte ens en minut gammal innan Malmö drabbades av en utvisning och precis som tidigare ikväll blev DIF alldeles för övermäktiga i powerplay. Niclas Bergfors sköt ett hårt skott på Alsenfelt och returen for rakt ut i banan, direkt från båset flyger Markus Ljungh in och smäller dit 3-0. Pucken från Ljungh låg i målet prick två sekunder efter skottet från Bergfors och det var inga tvivel om att pucken skulle raka vägen in i mål.

Malmö behövde ett rejält uppsving för att ta sig in i denna Djurgårdsdominerade match men det tillät inte hemmalaget. Trots en stabil ledning fortsatte DIF sin aggressiva forecheck och manglade sig gång på gång in till Alsenfelt, kvällens tre poäng som såhär långt låg säkert i Djurgårdsbåset skulle försvaras hårt. Reideborn testades under några kontringsförsök av Malmö men han var med på noterna och stod pall för allt vad MIF testade med.

I slutminuterna av perioden hördes ’’Malmö, Hallå’’ och det för att Mikael Ahlén styrt in 4-0 i mål. Skottet kom från Ville Varakas och precis framför målet placerade sig Ahlén, redo att förfina ledningen ytterligare.

I det som kanske är säsongens sista hemmamatch bjöds publiken på en målfest och bakåt släppte inte Adam Reideborn in ett enda mål. Nu återstår två bortamatcher i grundserien som blir direkt avgörande för ett eventuellt slutspel.