• Huvudsponsorer

Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 11 Mar  (1 match)
Mån 13 Mar  (1 match)
Ons 15 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården knappar in på slutspelsplats

3 mars 2017 21:48
#MIFDIF

Adam Reideborn stod stadigt när det blåste som kraftigast. Därefter kunde hans Djurgården resa sig och till slut vinna med 3–2 efter förlängning i Malmö Arena. Matchvinnare blev backen Marcus Högström med sitt första mål för säsongen – och nu lever deras hopp om slutspel i högsta grad.


Slutspelsjakten pågår för fullt, och två lag som är högst inblandade i racet är Malmö och Djurgården. På fredagen möttes de i det första av helgens back-to-back-möten, där båda lagen fokuserade på att ta initiativet. Men det lät dröja på sig, åtminstone på resultattavlan.

Det var dock Malmö som var närmast att få jubla. I slutet av den första perioden fick man spela nära två minuter i spel fem mot tre, utan resultat. Istället storspelade Djurgårdens målvakt Adam Reideborn med flera avancerade räddningar. Reideborn, som inför matchen hade fyra insläppta mål på de fyra senaste matcherna.

"Mycket att gilla"

Om Adam Reideborn stod på huvudet i den första perioden, behövde han göra desto mindre i den andra. För det visade sig att utespelarna i Djurgården skulle växla upp ordentligt.

Fem minuter in i mellanakten skulle Djurgården, liksom Malmö i den första perioden, få chansen att spela fem mot tre. Det tog gästerna vara på. Patrik Lundh serverade Linus Hultström pucken i en öppen yta i slottet, varvid backen tryckte iväg ett stenhårt direktskott i bortre krysset.

– Jag gillade vår andraperiod. Vi var intensiva och gjorde det svårt för dem. Det fanns mycket att gilla, sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till CMore.

Högström matchvinnare

Dramatiken bara växte ju längre matchen led. Det sattes igång av att Frederik Storm kvitterade 25 sekunder efter nedsläppet. Men mindre än en minut därefter kunde Niclas Bergfors ge Djurgården ledningen på nytt, innan André Benoit såg till att kvittera till 2–2 och på så vis skicka matchen till förlängning.

Där klev Djurgården fram. Närmare bestämt var det Marcus Högström som klev fram och blev matchvinnare med sitt första mål för säsongen. Han kunde knappast valt en bättre tidpunkt, då hans mål gav Djurgården stärkt hopp om en slutspelsplats.

Kommande matcher:

  • Djurgården-Malmö, Lör 4 mars 18:30