• Huvudsponsorer

Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Djurgården
DIF

Vejdemo satte punkt för Djurgårdens förlustsvit

23 februari 2017 21:40
#LHFDIF

Nio raka nederlag. Det var facit för Djurgården inför matchen mot Luleå. Det satt hårt åt, som sin vana trogen krävdes mer än de ordinarie 60 minuterna för att kora en vinnare när Luleå och Djurgården möts och där var Vejdemo den store hjälten.


Luleå var laget på uppgång och Djurgården laget som radat upp förluster. Men av det gick inget att se under den första perioden. Djurgården spelade med högt tempo och passningarna satt på bladet. Skotten matades mot Joel Lassinantti och det gav utdelning en gång, Lukas Vejdemo med en backhand.

– Ja det krävs en liten fösare ibland. Det gäller att se nät hela tiden och inte få så mycket tankar. När man inte gör mål så sätter det sig i huvudet lätt annars, sa Vejdemo till C More i pausen.

Luleå kom ut något bättre i andra perioden jämfört med första. Men det var trots det gästerna som hade det mesta av spelet. Antalet heta målchanser minskade dock och perioden blev mållös.

– Vi får inte fast pucken och när vi väl får det passar vi bort den och tar felbeslut. Vi måste upp som en enhet, måste skärpa oss, sa Luleås Andreas Falk till C More efter 40 spelade minuter.

Oavgjort - igen

I tredje perioden drog Djurgården på sig tre utvisningar, två av dem i tät följd vilket gav Luleå chansen i spel fem mot tre. Det klarade gästerna av, men när den tredje utvisningen kom satt Luleås kvittering. Petter Emanuelsson pricksköt in 1-1 och för fjärde gången den här säsongen var matchen oavgjord efter ordinarie speltid.

Men den här gången krävdes inte straffar utan i förlängningen klev Lukas Vejdemo fram och satte 1-2 för sitt andra mål i matchen. Djurgården satte därmed punkt för sin nio matcher långa förlustsvit.

– Vi har spelat bra hockey och trott på vårt spel. Det är alltid en press när man förlorar så mycket, men vi har känt att vi har det i oss, sa Vejdemo till C More efter matchen.

Kommande motståndare:

  • Djurgården-Örebro, Lör 25 feb 16:00
  • Karlskrona-Luleå, Lör 25 feb 16:00