• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Färjestad
FBK

"Laddad för grundseriens sista matcher"

21 februari 2017 11:23
Intervju

I grundserien återstår nu åtta omgångar. Tre av dem spelas den här veckan där Djurgården redan i kväll tar emot Färjestad på Hovet.


Djurgården var förra veckan i väg på en roadtrip där Frölunda tog hem vinsten på övertid och Skellefteå under ordinarie tid efter att Djurgården haft ett skott i stolpen i slutsekunderna av matchen. Daniel Brodin tyckte Djurgården gjorde två bra matcher men där ineffektiviteten satte stopp för fler poäng.

– Jag tycker vi ligger på Skellefteå och att de får det jobbigt. Vi kanske är lite för ineffektiva och sedan gör Skellefteå både 2-1 och 3-1 ganska snabbt. Och mot Frölunda tycker jag vi är värda mer än en poäng, säger Daniel Brodin

Marcus Högström missade matchen mot Skellefteå på grund av sjukdom men säger så här om matchen mot Frölunda i torsdags:

– Vi sliter, kämpar och forecheckar. Sen tycker jag att vi kan vara bättre i anfallsspelet genom att öppna mer ytor för varandra och på så sätt göra flera mål, säger Marcus Högström.

– För att någon annan ska få ett läge att skjuta så måste du öppna upp genom att dra på dig folk och ge yta för dina medspelare, säger Marcus Högström.

Båda spelarna är inne på att Djurgården måste få bättre utdelning i power play. Mot Skellefteå blev det aldrig någon möjlighet i spelformen men mot Frölunda hade man ett par tillfällen men där Frölunda satte stopp.

– Frölunda var duktiga och vågade spela hockey även i box play. De gjorde det segt för oss att ta sig in i zonen. Många lag kanske bara backar hem och låter oss komma in men Frölunda vill hellre kliva fram. Det är lite annorlunda. Men då måste man komma lite djupare och använda att man är en man mer, säger Marcus Högström, säger Marcus Högström.

"Viktigt att inte ge bort pucken"

Trots jämna matcher har Djurgården haft svårt att avgöra utan i stället har det blivit en hel del övertidsförluster. Marcus Högström tror på mer puckinnehav i spelformen tre mot tre:

– Tre mot tre...om man förstår och har sett hockey länge så förstår man att det kan hända vad som helst i tre mot tre. Då är det jätteviktigt att man inte ger bort pucken när man har den. Att man åker själv och försöker göra något utan att man måste använda de andra två också. Ger du bort pucken så kan du bli sittande i försvarszonen i flera minuter. Har man pucken, håll den så länge som möjligt för det är det absolut viktigaste i tre mot tre. Där har vi brustit rejält, säger Marcus Högström.

I kväll är det alltså dags för match mot Färjestad på Hovet. Daniel Brodin är laddad för de åtta senaste omgångarna av grundserien.

– Det brukar alltid vara tuffa möten mot Färjestad. De har stora backar som vill stå upp. Det är åtta matcher kvar nu och vi siktar på att ta oss till åttondelsfinalen. Jag är laddad för de åtta sista matcherna, säger Daniel Brodin.