• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Djurgården
DIF

Örebro vände och vann mot Djurgården

28 januari 2017 18:45
#ÖREDIF

Efter två perioder såg det ut att bli tre pinnar för Djurgården. Men efter en stark avslutning av den tredje akten hämtade Örebro upp ett tvåmålsunderläge, innan Joel Mustonen blev den stora hjälten på övertid.


I en viktig streckmatch mellan Örebro och Djurgården var det gästerna som tog kommandot i Behrn Arena. Efter en intensiv inledning med en hel del känslor skickade Gustav Possler in 1-0 serverad av Marcus Högström efter dryga minuten spelad. Stockholmarna hade ett övertag i den första perioden, som inte minst syntes i skottstatistiken, och gick in i pausvilan med en rättvist uddamålsledning.

Djurgården utökade

Örebro kom ut starkt i den andra perioden och hade möjlighet till kvitteringen genom Johan Wiklander. Efter ett fint förarbete av Martin Johansson blev Wiklander ren med Adam Reideborn, som dock såg till att täppa igen sin kasse. Istället skulle gästerna dubbla sin ledning dryga sju minuter in, när Emil Johansson vandrade in på vänsterkanten och hittade luckan vid Brages högra stolpe. Mot slutet av perioden fick Stockholmarna en straff när Markus Ljungh revs ner - men den gången spikade Örebrokeepern igen Matt Andersons försök.

Djurgården såg ut att få med sig samtliga tre pinnar hem till Stockholm när man fortfarande hade en tvåmålsledning med fem minuter kvar av matchen. Men när Libor Hudácek lämndes ensam i slottet och fixade reduceringen fick Närkingarna energi - och med 25 sekunder kvar av ordinarie matchtid kom också kvitteringen. I en svängig och fartfylld förlängning fick man ett powerplay, som Joel Mustonen såg till att ta vara på när han fixade bonuspoängen för Örebro.

– Vi fick helt klart energi efter målen i slutet och den vågen red vi på in i övertidsspelet. Man kan inte vara helnöjd med den här matchen, men när vi väl spelar bra gör vi det riktigt bra, sade matchhjälten Joel Mustonen till C More efter slutsignal.

Kommande motståndare:

  • Örebro-Färjestad, Tis 31 jan 19:00
  • Djurgården-HV71, Tis 31 jan 19:00