• Huvudsponsorer

Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Brynäs
BIF

Djurgården straffade Brynäs på Hovet

12 januari 2017 22:30
#DIFBIF

Det såg länge ut som att Djurgården skulle ta tre poäng mot Gävlelaget. 3-1 efter två spelade perioder. Men då vaknade Brynäs, och man var en stolpträff från att åka hem med två poäng.


Djurgården och Patrik Lundh trampade på bra i inledningen av den första perioden. Med drygt tio spelade minuter stod det 1-0 till hemmalaget. Första målet kom efter att Lundh och Matt Anderson kom i ett två mot ettläge. Lundh valde istället för att passa pucken till Anderson att droppa den bakåt till Emil Johansson som direktsköt in i mål.

Det andra målet var ett riktigt krigarmål. Det var Lundh som höll sig framme och tog till vara på sin retur inte mindre än tre gånger innan den till slut gick in i mål. Men Djurgården fick bara jubla i 20 sekunder. Sen hittade Nick Johnson Jonathan Granström på vänsterkanten som sprätte in bortalagets första mål för kvällen.

– På andra målet vet jag inte hur många gånger jag skjuter, men skam den som ger sig! Men vi ska fortsätta som vi gör, spela enkelt och smart i egen zon. Och fortsätta hålla pucken i deras zon, sa Patrik Lundh till C More.

Det var mest Djurgården i mittenakten. Bland annat hade Henrik Eriksson ett fint läge. Han kom åkande från utvisningsbåset och in framför mål, något som Jonathan Davidsson snappade upp, men Eriksson sköt rakt i magen på David Rautio. Hemmalaget skulle utöka ledningen, men det dröjde tills slutet av perioden. Markus Ljungh fick pucken från Linus Hultström uppe vid blå. Ljungh avaktade något men när han väl drog till så satt pucken till vänster om en något skymd Rautio. I slutskedet av perioden hade hemmalaget även chans i ett fem mot trespel, men det gav ingen utdelning.

Brynäs krigade in i det sista

Djurgården öppnade starkt men efter sju minuter krigade Johan Alcén in Brynäs andra puck för kvällen. Jesper Jensen klev in i offensiv zon längs vänsterkanten och skickade sedan in pucken mot Alcén som styrde in den i mål, trots att han var omringad av Djurgårdenspelare.

Sen var det mest Brynäs och det skulle ge utdelning innan slutsignalen ljöd. Nick Johnson fick till slut pucken efter ett snyggt passningspel av bröderna Westerholm. Pucken letade sig förbi en något skymd Tellqvist. Brynäs fortsatte sedan i övertiden att försöka få med sig extrapoängen, men man kom inte närmre än ett stolpskott från Ryan Gunderson.

Anderson vs Clark

Straffläggningen som såg ut att kunna hålla på till midnatt tog slut efter att Anderson satt sin fjärde straff. Anderson satte tre av sina straffar. Medans Kevin Clark, som också sköt fyra straffar, bara gjorde två mål. Och det var besvikna miner i Brynäs.

– Jag är besviken på hur vi uppträder de två första perioderna. Det känns surt att slarva bort poängen för att vi inte var med i första två perioderna. Vi börjar ta hem puckarna mer och försöker komma mer samlat än att komma framåt. Vi spelar lite segare och inte i det tempot som vi vill spela i. Känns mest surt nu att vi slarvade bort de här två poängen, sa en besviken Jacob Blomqvist till C More.