• Huvudsponsorer

Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 24 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Omgång 32 torsdag 5 Januari
Hemma
Djurgården
DIF
0 - 4
Borta
Linköping
LHC

Johansson förstörde festen på Hovet

5 januari 2017 21:38
#DIFLHC

Jacob Johansson höll sin första SHL-nolla i karriären när hans Linköping besegrade Djurgården. Efter två mållösa perioder skulle det bli målfest i den tredje, i en match som östgötarna slutligen vann med 4-0.


Järnkaminernas Dag bjöd på en mäktig inramning på Hovet under torsdagskvällen. Djurgården, med ett stort självförtroende efter 3-2-segern mot Frölunda senast, var det något mer spelförande laget i den första - medan Linköping skapade de vassare målchanserna. Både Jacob Johansson och Mikael Tellkvist kunde dock berömma sig själva efter den första perioden, som slutade mållös.

– Det är kul att spela hockey i sådan här stämning. Jag tycker att vi har kommit ut på det sättet vi har velat. Men vi måste bli starkare framför deras kasse för att målen ska komma, sade Linköpings Niklas Persson till C More i paus.

Mittperioden dominerades av Djurgården. Hemmalaget satte ständig press i Linköpingszonen och det tycktes länge hänga ett mål i luften. En trygg Jacob Johansson i målet ville dock annat och trots ett stort övertag för Stockholmslaget, hade vi 0-0 även efter den andra.

Powerplaymål satte tonen

Ett powerplay tidigt i den tredje skulle öppna målskyttet i matchen. Linköping, genom Anssi Salmela, tystade publiken på Hovet, när finländaren skickade in en puck från blå som styrdes via en Djurgårdsback. Därefter kom en slags islossning för bortalaget, som i mitten av perioden gick upp till både 2- och 3-0 - innan Jakob Lilja satte fyran i tom kasse. Jacob Johansson höll därmed sin första SHL-nolla i karriären och Linköping plockade sin andra raka victoria.