• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Djurgården
DIF

HV71 segrade i tät drabbning mot Djurgården

1 december 2016 21:49
#HVDIF

Det var tätt och tufft hela matchen lång mellan HV71 och Djurgården där det krävdes straffar för att hitta en vinnare. 2-1 blev det till hemmalaget efter att Martin Thörnberg brutit sin måltorka och avgjort matchen.


Matchen mellan HV71 och Djurgården startade i ett högt tempo där båda lagen bjöd på ett frenetiskt skridskoåkande för att skapa farliga chanser. Så mycket av den varan blev det dock inte då båda lagen också bjöd upp till ett tätt försvarsspel.

Men likaläget skulle brytas halvvägs in i den första perioden. Mattias Tedenby stod för en läcker framspelning till Kevin Stenlund som fri med Mikael Tellqvist pillade in 1-0 till HV71 mellan burväktarens ben.

Tempot sänktes en aning i den andra perioden men kom snabbt att höjas igen då Martin Thörnberg trodde att han bombat in 2-0 i powerplay. Ett mål som dock dömdes bort för spelare i målgården. Istället skulle Djurgården kvittera till 1-1 bara minuten senare - i numerärt underläge. Linus Johansson kom in från kanten och placerade snyggt in kvitteringen bakom Linus Söderström.

Thörnberg fick måljubla till sist

Den täta matchbilden fortsatte i den tredje perioden och det jätteklara målchanserna saknades stundtals. Det var mer kamp och ställningskrig. Djurgården hade dock en puck inne mot slutet, men det dömdes bort efter att Calle Ridderwall varit inne i målgården och stört Linus Söderström i hemmamålet.

Matchen togs till en böljande men mållös förlängning innan straffar fick tas vid för att avgöra tillställningen. Där var det bara Martin Thörnberg som hittade rätt för hemmalaget och som därmed fixade två poäng till Jönköping.