• Huvudsponsorer

Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 24 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Omgång 22 söndag 27 November
Hemma
Djurgården
DIF
2 - 1
Borta
Karlskrona
KHK

Djurgården kom undan med blotta förskräckelsen

27 november 2016 18:33
#DIFKHK

Det var Karlskrona som hade matchen de två första perioderna men trots tryggt och kontrollerat spel lyckades laget inte göra mer än ett mål vilket inte var tillräckligt när Djurgården spottade upp sig i tredje.


Det var ett revanschlystet Karlskrona som skrinnade ut på Hovet i Stockholm efter hemmaförlusten mot Djurgården i fredags. Och det märktes att spelarna var taggade, hemmalaget fick inte många lugna stunder med pucken och Karlskrona släppte bara till tre skott mot det egna målet i den första perioden. Efter ett misslyckat numerärt överläge för Djurgården tog också Karlskrona ledningen. Emil Lundberg kom direkt från utvisningsbåset och deltog i Karlskronas spelvändning, han fick en droppass från Alexander Bergström strax innanför blålinjen och sköt pucken in i det bortre krysset.

– Inte riktigt som vi vill, vi slarvar lite. Vi vänder lite när vi inte ska, då bryter de i mittzon och då är de farliga, sa Djurgårdens Lukas Vejdemo till C More efter den första perioden.

"Vi anpassar oss till deras spelsystem"

Karlskrona fortsatte spela med hög press på Djurgården i den andra perioden och gav inte några ytor för hemmalaget att jobba på. Dessutom spelade laget med mer fart än på länge i offensiven, vilket gav flera fina chanser att utöka ledningen. Närmast var när pucken tog via en Djurgårdsspelare men sedan smet strax utanför Adam Reideborns vänstra stolpe.

Hemmalagets skott kom alltför ofta från alltför långt håll och i de avgörande lägena satt inte passningarna som de skulle.

– Vi anpassar oss till deras spelsystem för mycket på hemmaplan och det är inte tillräckligt bra. Vi måste få ner puckarna förbi deras backar och forechecka fast den och få längre anfall, analyserade Djurgårdens Calle Ridderwall till C More.

Nytt Djurgården i sista

I den tredje perioden kom hemmalaget ut trampade på rejält, det var spel i högt tempo och Karlskrona tilläts inte få lika mycket offensivt utrymme som tidigare. De lägen som gavs gästerna kom i spelvändningar, Marcus Paulsson slet sig loss vid ett tillfälle men lyckades ensam med Reideborn inte få in pucken. Annars var det Djurgården för hela slanten och i numerärt överläge kom kvitteringen sedan Mikael Ahlén hållit klubban i isen och från nära håll styrt in passningen från Emil Johansson. Vid det laget hade hemmalaget 9-1 i skott mot mål och övertaget fortsatte.

Att Karlskrona haft kontroll över händelserna i två perioder spelade ingen roll då gästerna endast lyckades göra ett mål. I ytterligare ett numerärt överläge fick Linus Hultström kanonträff i slottet. 2-1 till Djurgården som sedan kunde hålla undan när Karlskrona drog på sig flera utvisningar i slutet.

– Jag tycker inte att allt är utvisningar. Några är det, några är det inte. Jag tycker vi är bättre än Djurgården sett över hela matchen, sen gör de målen. Våra grabbar gör en jättebra bortamatch mot Djurgården och jag tycker vi skulle ha haft en, två eller kanske tre poäng, säger Karlskronas tränare Per Hånberg till C More.

– Jag tycker i stort sett att vi spelar riktigt dåligt i två perioder. De hade gjort sin läxa och läst vårt spel och spelade riktigt bra de första två, vi ska vara glada att vi får med oss tre poäng, kommenterade Djurgårdens Linus Hultström till C More.

I och med segern skaffade sig Djurgården lite distans till jagande Rögle och Leksand.