• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Vem är P-A Blomquist?

10 november 2017 16:41
Dam

Många vet, men nog finns det den kvot människor som undrar - vem är han som har bucklan framför sig på lagfotot? Det är ingen mindre än P-A Blomquist, huvudansvarig i styrelsen för damverksamheten Djurgården.


Berätta, vem är du för de som inte vet?
– Jag har suttit i Djurgården styrelse sedan 2011, men varit engagerad i hockey i många många år. Jag var bland annat ordförande i Göta Traneberg i 5-6 år och var även med en gång i tiden och startade upp Stålbucklan som är den stora tjej turneringen idag. Jag har med andra ord en bakgrund både från breddhockey och dam. I Djurgårdens hockeys styrelse är jag den som är ansvarig för dam verksamheten och jobbar tätt ihop med K-G, Nisse och Danni med damfrågorna.

Bortsett från att sitta i styrelsen i Djurgården sitter Blomquist även i styrelsens finans kommittén som har hand om de ekonomiska frågorna.
– Jag är ansvarig i styrelsen för skapa förutsättningar vad gäller damernas budget och att vi bygger en organisation som är relevant för den satsningen som vi gör inom dam.

Vad är det svåraste när det kommer till det finansiella vad gäller damhockeyn?
– Det svåraste är att hitta en balans i hur vi skall växa verksamheten. Vi strävar efter att skapa en professionell dam verksamhet, och sen gäller det att hitta en balans mellan att växa snabbt, få in mer professionella spelare, men också få organisationen att hänga med. Vi vill ha en organisation runtomkring laget i form utav tränare, sportchefer, fys, naprapater, lagledare och allt det där. Man behöver bygga en struktur och vi har byggt det här från ingenting på fyra år men det gäller att bygga en struktur som håller över tiden. Att sätta ihop laget är har sina utmaningar, men att skapa struktur som håller för framtiden, är egentligen en större utmaning.

"Ingen som ifrågasätter damverksamheten"

Blomquist har inblick i hela organisationen och vet också vilka styrkor man besitter efter fyra år som verksamma inom damverksamheten.
– Stora styrkan är att vi tar vår dam verksamhet på stort allvar och att vi har avsatt mycket pengar i vår budget för att göra det här. Vi har en heltidsanställd tränare, och vi har en organisation uppe på kontoret som verkligen stöttar dam verksamheten på ett seriöst sätt. Dam är en naturlig del av vår verksamhet, det är ingen som ifrågasätter det Jag tycker man gör väldigt mycket jobb på marknads- och media sidan och det finns ett stort och ärligt engagemang runt damfrågorna. Det är jag väldigt stolt över!

Förra året vann man sitt första historiska SM-guld, något som Blomquist inte trodde skulle komma förrän om några år men som gjorde honom väldigt glad.
– Det är en fantastisk sak, man blir alldeles varm i hjärtat när man tänker på det. Det är ett bevis på att vi gjort någonting rätt och det var en enorm glädje när det skedde. Det kom något år eller två tidigare än vad jag trodde. Vi hade ju en lite trög start även på förra säsongen men sen lyckades vi samla ihop oss till slutspelet och visade att vi hade rätt fokus och rätt inställning till att försöka vinna vid rätt tillfälle.

Om vi ser till framtiden, vad hoppas du kunna se om några år?
– Jag hoppas att vi ska kunna ha fler heltidsanställda spelare som kan satsa på hockey på ett professionellt sätt. Damerna tränar väldigt hårt men sen måste man ha en inkomst också. Fler professionella spelare vore önskvärt eller att vi kan erbjuda ännu bättre möjlighet att kombinera jobb med sport. Hoppas dessutom också vi ska kunna få till en bra satsning vad gäller hockeygymnasiet där vi kan få in fler tjejer som kan utvecklas som hockey spelare och samtidigt få en vettig gymnasieutbildning. Över tiden hoppas jag också att vi kan skapa ett divison 1 lag, vilket vi behöver för att kunna odla och utveckla unga talanger.