• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)
Tor 11 Jan  (1 match)

Djurgården värvar back från Brynäs

19 maj 2017 15:00
Dam

Landslagsmeriterade Josefine Holmgren, 24, har skrivit på ett treårskontrakt med Djurgården.


– Josefine är en av seriens och Sveriges absolut bästa defensiva backar. Hon är så rejäl och stabil i spelet som man kan vara. Hon har en annan dimension i hur hon rör sig och åker skridskor. Vi tror dessutom att hon har ännu mer hockey i sig som hon kan prestera.

Djurgården har varit intresserade av Holmgren i flera år. Nu klaffade allt och backen, som bland annat spelade i Damkronorna i Sotji-OS, flyttar till Stockholm efter sommaren.

– Vi har haft kontakt ett tag och jag har varit och sett verksamheten och allt runtomkring. Jag har blivit bra omhändertagen. Jag kände även att jag ville se något nytt och då klingade Djurgården bäst. Jag ser fram emot att få ett nytt perspektiv på hockeyn, att utveckla mina styrkor och svagheter och få ny energi till att göra det

"Satsande förening"

Hon har fått en bra bild av Djurgården som organisation när hon varit på besök och ser fram emot flytten. – Det är en väldigt satsande förening som ser damerna. Det var det spontana som jag kände, att alla kändes välkomnande och såg utvecklingsmöjligheter.

Holmgren har mött Djurgården de senaste åren och har även god koll på laget hon ansluter till.

– Ett skridskostarkt och tekniskt lag. De är väldigt jobbiga att möta. De har haft ett snabbt spel som för motståndaren kräver att man är snabb i tanken. Och så har de vassa målskyttar...

"Säger inte nej till att tampas där uppe"

Nils Ekman beskriver Holmgren som en defensiv back. Samtidigt ligger hon stadigt på topp 20-listan i backarna poängliga år efter år. Inte så konstigt enligt henne själv, även fast hon helst låter andra beskriva henne som spelare.

– Jag är en väldig blandning av spelartyp tror jag. Jag har mina matcher där jag är mer defensiv och andra där jag är mer offensiv. Jag väljer väl mina kamper. I Brynäs var jag forward ett litet tag när vi hade skador. Jag är inte den spelaren som säger nej till att tampas där uppe också.

Holmgren siktar på att ansluta efter sommaren när hon löst arbetssituationen. Men förhoppningsvis hinner hon även besöka Stockholm någon gång under tiden.

– Ja, jag ska se om jag hittar någon lucka där jag kan komma ner och träffa tjejerna. Det hade varit kul att hinna med något träningspass med laget beroende på hur jag jobbar här hemma.