• Huvudsponsorer

Djurgårdens Andrea Dalen - bäst i Riksserien genom tiderna!

6 januari 2016 20:35

Aldrig tidigare har en spelare gjort så många mål under en säsong som Djurgårdens Andrea Dalen. Hon gjorde under kvällens match mot SDE både mål 33 och 34 för säsongen - och är därmed Riksseriens bästa målskytt genom tiderna.
- Det har gått bättre än vad jag förväntade mig. Men det är alltid roligt att göra många mål, säger Andrea Dalen.


Den tidigare rekordinnehavaren var Segeltorps Josefine Jakobsen som 2010/2011 gjorde 33 mål på 27 matcher. Jakobsen som i år studerar på University of North Dakota blev tidigare under säsongen klar för Djurgården men har ännu inte gjort matchdebut än.

– Hon är en duktig spelare så att lyckas slå det känns jätteroligt. Nu får hon komma tillbaka och försöka ta tillbaka rekordet, säger Dalen som känner Jakobsen väl sedan tiden i North Dakota.

Andrea Dalen har nu alltså gjort 34 mål på 25 matcher denna säsong. Totalt har hon gjort 55 poäng och leder därmed Riksseriens poängliga.

Djurgården vann kvällens match mot SDE med 4-1. Utöver Dalens två mål nätade även Tina Enström och Sofia Gidsäter-Nicklasson (första Riksseriemålet) - båda assisterade av Andrea Dalen. Djurgården är nu trea i serien.

– VI har inte spelat så länge i högsta serien men vi är på god väg och det ska bli spännande de kommande säsongerna att se vad som händer. Vi kom in med målet att utvecklas varje dag. Det tycker jag att vi gör och vi ska fortsätta med det. När vi gör det så bra som vi gör så blir slutspelet också viktigt. Djurgårdens fans stöder oss bra också, det är en stor familj. Hela föreningen och publiken står bakom oss, säger Dalen.