• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Djurgårdens Andrea Dalen - bäst i Riksserien genom tiderna!

6 januari 2016 20:35

Aldrig tidigare har en spelare gjort så många mål under en säsong som Djurgårdens Andrea Dalen. Hon gjorde under kvällens match mot SDE både mål 33 och 34 för säsongen - och är därmed Riksseriens bästa målskytt genom tiderna.
- Det har gått bättre än vad jag förväntade mig. Men det är alltid roligt att göra många mål, säger Andrea Dalen.


Den tidigare rekordinnehavaren var Segeltorps Josefine Jakobsen som 2010/2011 gjorde 33 mål på 27 matcher. Jakobsen som i år studerar på University of North Dakota blev tidigare under säsongen klar för Djurgården men har ännu inte gjort matchdebut än.

– Hon är en duktig spelare så att lyckas slå det känns jätteroligt. Nu får hon komma tillbaka och försöka ta tillbaka rekordet, säger Dalen som känner Jakobsen väl sedan tiden i North Dakota.

Andrea Dalen har nu alltså gjort 34 mål på 25 matcher denna säsong. Totalt har hon gjort 55 poäng och leder därmed Riksseriens poängliga.

Djurgården vann kvällens match mot SDE med 4-1. Utöver Dalens två mål nätade även Tina Enström och Sofia Gidsäter-Nicklasson (första Riksseriemålet) - båda assisterade av Andrea Dalen. Djurgården är nu trea i serien.

– VI har inte spelat så länge i högsta serien men vi är på god väg och det ska bli spännande de kommande säsongerna att se vad som händer. Vi kom in med målet att utvecklas varje dag. Det tycker jag att vi gör och vi ska fortsätta med det. När vi gör det så bra som vi gör så blir slutspelet också viktigt. Djurgårdens fans stöder oss bra också, det är en stor familj. Hela föreningen och publiken står bakom oss, säger Dalen.