• Huvudsponsorer

Mikko Lehtonen till Djurgården

18 januari 2016 12:00

Djurgården hyr Mikko Lehtonen av Örebro resten av säsongen. Han fyller därmed en lucka på forwardspositionen efter Alexander Fällströms skada. Utöver Lehtonens inhyrning kommer Albin Lundin att stanna tills vidare och Wilhelm Westlund att återvända till sin utlåning.


– Mikko är en spelare som matchar den luckan, en forward som är rightare och som kan spela i våra topplinor och i power play. Han har spetskvaliteter och kan göra skillnad. Jag har även spelat med Mikko tidigare och känner honom lite grand som människa. Han känner också Tomi Sallinen sedan förut, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson

– Gällande Alexander har han haft symptom av sin hjärnskakning under lång tid och det är ett frågetecken huruvida han hinner tillbaka innan säsongens slut.

Utöver Mikko Lehtonens ankomst kommer även Albin Lundin som varit utlånad till Almtuna under säsongen att stanna i Djurgården tills vidare.

– Tobias Hage åkte på en smäll i samband med hemmamatchen mot Karlskrona. Det är osäkert hur länge han blir borta, så Albin kommer att stanna med oss tills vidare under tiden som Hage är borta.

När det gäller Wilhelm Westlund kommer han att återvända till utlåningen hos Vita Hästen.

– Där kommer han att fortsätta få mycket istid vilket är bäst för hans utveckling, säger Eriksson.

Både Lundin och Westlund har gjort goda intryck på sportchef Eriksson.

– Vi har varit väldigt positiva till både Albins och Willes spel hos oss. Det syns tydligt att de utvecklats i sina klubbmiljöer i allsvenskan.